Στην Γάζα οι Τούρκοι ως... «ειρηνευτές» αποφάσισαν οι ΗΠΑ! Τι άλλο θα δούνε τα ματάκια μας...

Ε.Αχτσιόγλου: «Ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας»

Ε.Αχτσιόγλου: «Ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας»

Η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή, δήλωσε αναφερόμενη στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, καθώς το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε δεν μπορεί να τα επιλύσει.

Σύμφωνα με την κυρία Αχτσιόγλου το μείζον πρόβλημα της περιόδου που διανύουμε, είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών και κατά συνέπεια η μείωση της κατανάλωσης. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού υποστήριξε η κυρία Αχτσιόγλου.

Συμπλήρωσε δε πως μια λύση θα ήταν να μην επιστραφούν από τις επιχειρήσεις τα χρήματα που δόθηκαν ως Επιστρεπτέα Προκαταβολή, καθώς δίνουν μεν προσωρινή λύση στο πρόβλημα της ρευστότητας, αλλά μεταθέτουν το πρόβλημα καθώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις στο μέλλον.

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε σαν παράδειγμα τη Γερμανία στο θέμα αυτό και επεσήμανε ότι το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και δεν μπόρεσε να λάβει ούτε την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Τέλος η κυρία Αχτσιόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία μπορεί να υλοποιηθεί και είναι μέσα στις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.