ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Τράγκας: «Ο συνταγματικά υπεύθυνος πολιτικός τιμονιέρης τελεί σε πλήρη σύγχυση ενώ η ατμόσφαιρα όζει από σκάνδαλα»

Γ.Τράγκας: «Ο συνταγματικά υπεύθυνος πολιτικός τιμονιέρης τελεί σε πλήρη σύγχυση ενώ η ατμόσφαιρα όζει από σκάνδαλα»

«Ελλάδα 2021», ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας, στη σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του αναφέρθηκε στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μίλησε για την παραπομπή του στο ΕΣΡ, το lockdown το οποίο έχει κρατήσει κλειδωμένους εδώ και μήνες τους Έλληνες, αλλά και φυσικά για τις αποκαλύψεις για την υπόθεση Μένιου Φουρθιώτη και τον τρόπο που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ.

Όσα είπε

«Ελλάδα 2021. Είμαι ένα από τα παλαιότερα εν ζωή μέλη της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Όταν οι σημερινοί ένοικοι του Μαξίμου ήταν αγέννητοι, εγώ έζησα την αποστασία του πατρός Μητσοτάκη, που έφερε την αποσταθεροποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος, και εργαζόμουν στην αντιστασιακή και αντιχουντική «Βραδινή» ως αρχισυντάκτης ελευθέρων ρεπορτάζ. Η επαγγελματική δράση και προσφορά μου στην Ελληνική κοινωνία είναι γνωστή επί μισό αιώνα και πλέον. Αυτή η δράση έδωσε εργασία σε εκατοντάδες ανθρώπους και υπερασπίστηκε το κοινό περί δικαίου αίσθημα εκατοντάδες φορές στις καθημερινές ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές μου ή με τα άρθρα μου.

Ομολογώ ότι ήμουν και είμαι ανέλεγκτος, ανεξάρτητος, βαθύτατα δημοκρατικός και πατριώτης, και εμμονικός απέναντι σε πολιτικές που καταστρέφουν είτε το κοινωνικό σύνολο είτε επιφέρουν βλάβες στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό είτε άρεσε είτε δεν άρεσε στους κρατούντες, ήταν και είναι η ζωή μου. Ήταν η δράση μου και η καριέρα μου. Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του τόπου, από τότε που ιδρύθηκε το ΕΣΡ, παρέπεμπαν εμένα ή τα μέσα που εργαζόμουνα ή εκείνα που μετέδιδαν τις εκπομπές μου, πότε για την ποιότητα της γλώσσας μου και των ελληνικών μου και πότε με το ερώτημα της διασφάλισης της τάξεως ή την πιθανότητα της προσβολής του πολιτεύματος.

Οι ανησυχούντες για τη δημόσια δράση μου ήταν πάντοτε αρνητικά φερόμενοι και κρινόμενοι από την πλειοψηφία του λαού ή πρωταγωνιστές αντιλαϊκής πολιτικής. Ανέκαθεν, εδώ και δεκαετίες οι καταγγέλλοντες εμένα και οι διεγείροντες μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ήταν άγνωστοι δήθεν ενοχληθέντες πολίτες ακροατές είτε συνεργάτες πρωθυπουργών.

Φυσικά κανένα μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου δεν έχει αναρωτηθεί, εργαζόμενος στην αίθουσα «Ροδόλφος Μορώνης», τι σχέση είχε ο Ροδόλφος Μορώνης μαζί μου όσο διάστημα συνυπηρετήσαμε μαζί, εκείνος ως μεταφραστής και αναλυτής διεθνών κείμενων και εγώ ως αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Βραδινή». Κανένα μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου δεν έχει αναρωτηθεί αν ποτέ ο αείμνηστος Ροδόλφος Μορώνης συνεργάστηκε με τα μέσα μου ως φίλος και στενός συνεργάτης μου. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο ΕΣΡ, αν ψάξουν, δεν υπήρχε ούτε ένα ερώτημα για μένα και για τις εκπομπές μου. Γιατί άραγε;

Αντίθετα επί Λασκαρίδη, επί Σημίτη, ήταν διεγερμένη η ανεξάρτητη αρχή, όπως και τώρα είναι εναντίον εμού και των μέσων που εργάζομαι ή μεταδίδουν κείμενά μου. Φυσικά και αυτήν την εποχή, αν και είμαι ένας από τους παλιότερους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, ένα από τα παλιότερα γνήσια μέλη της ΕΣΗΕΑ, δεν έτυχα της συμπαράστασης του σωματείου μου σε καμία από τις διώξεις μου. Σήμερα διαβάζω την αντίδραση μιας κυρίας μέλους της ΕΣΗΕΑ που αποκάλυψε ότι το διοικητικό συμβούλιο της ιστορικής Ενώσεως των Ελλήνων δημοσιογράφων γνώριζε για την πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα του κυρίου Μένιου Φουρθιώτη αλλά φοβόταν να αντιδράσει, για να μην εκτεθεί στην οργή του ή σε ενδεχόμενη μήνυσή του ή στην επιρροή του στην σημερινή εξουσία.

Ελλάδα 2021. Ημέρες Κυριάκου Μητσοτάκη. Εδώ και μήνες οι συμπατριώτες μας είναι φυλακισμένοι και άνεργοι λόγω του υπαρκτού ιού. Επίσης λόγω της ανικανότητας του σημερινού πρωθυπουργού να κατανοήσει την όλη κατάσταση και να βρει τις απαραίτητες λύσεις. Ο συνταγματικά υπεύθυνος πολιτικός τιμονιέρης τελεί, όπως δείχνουν τα πράγματα, σε πλήρη σύγχυση, ενώ η ατμόσφαιρα όζει από σκάνδαλα, η Δημοκρατία και ατομικά δικαιώματα είναι ακρωτηριασμένα και ο λαός σε όλη την επικράτεια ιδιαίτερα θυμωμένος.

Το σώμα των Ελλήνων δημοσιογράφων, κυρίως εκείνοι που εργάζονται στα πανελλαδικά τηλεοπτικά δίκτυα προβαίνουν σε συνειδητές επιχειρήσεις παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης. Είτε μεταδίδουν, όπως ο ΣΚΑΪ χθες, μόλις 23 δευτερόλεπτα για την υπόθεση Φουρθιώτη είτε αποφεύγουν επιμελώς να σχολιάσουν τις πρωθυπουργικές ευθύνες για την υπόθεση του κυρίου Λιγνάδη, η παραπληροφόρηση μέσω του ελεγχόμενου Τύπου θυμίζει καθεστώτα όπως αυτό του Μουγκάμπε ή του Φερδινάντο Μάρκος ή του ζεύγους Τσαουσέσκου. Κατ ‘ επανάληψη οι Διεθνείς Ενώσεις δημοσιογράφων έχουν επισημάνει την πλημμελή και ανελεύθερη λειτουργία του Τύπου στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση πότε αγνοεί πλήρως και πότε παρακάμπτει θέματα που ενοχλούν και εξοργίζουν το μέσο πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με όσα άφησε να διαρρεύσουν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπόθεση του κυρίου Μένιου Φουρθιώτη θα διερευνηθεί από οικονομικό εισαγγελέα, ενώ από την άλλη μεριά ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην μάνατζερ top model καταφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον όλων των αποφάσεων που λήφθηκαν για την άρση της αστυνομικής προστασίας του. Ο κύριος Φουρθιώτης έχει προσλάβει γνωστούς δικηγόρους των Αθηνών για την υπεράσπισή του.

Ελλάδα 2021. Ημέρες ζόφου και υγειονομικής και πολιτικής τυραννίας. Όπως είναι γνωστό σε όλη την ομογένεια μετά από 54 έτη αδιάλειπτης δημοσιογραφικής δράσης έθεσα σε κίνηση το εγχείρημα του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι με την εθελοντική συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας σε ολόκληρη την χώρα. Μια χώρα που υποφέρει, βασανίζεται και βρίσκεται υπό πλήρη πολιτική και οικονομική κατοχή την τελευταία δεκαετία. Το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι καταχωρήθηκε, ελέγχθηκε και νομιμοποιήθηκε από τα σεβαστά μέλη του Αρείου Πάγου, και έχει ήδη τη στήριξη εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και μιας σειράς πολιτικών σχηματισμών που ήδη έχουν πάρει μέρος αυτοτελώς ή με πολιτικές συνεργασίες σε προηγούμενες εκλογές.

Παρόλα αυτά, η κειμενογραφία και η ελεύθερη έκφραση του επικεφαλής του Κινήματος, δηλαδή τμήματος του Ελληνικού λαού, η ελεύθερη κίνηση των ιδεών και η ελεύθερη εκπροσώπηση χιλιάδων ανθρώπων που μεταδίδεται από ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, από ελεύθερες ανώνυμες εταιρίες, παραπέμπεται στο ΕΣΡ, το οποίο καλεί όλα αυτά τα μέσα προκείμενου να τα πανικοβάλει, να τα τρομάξει με την επιβολή προστίμων, έτσι ώστε να σταματήσουν τη πολιτική δραστηριότητα ενός Κινήματος εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ουδείς ενοχλείται για την ποιότητα λόγου και διαλόγων εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ουδείς ασχολείται, ούτε τα βασικά μέσα ενημέρωσης ούτε φυσικά του ΕΣΡ, για την κακοποίηση της ψυχής εκατομμυρίων παιδιών μας από τις ιστορίες του κυρίου Λιγνάδη που μετέδιδε κάθε βράδυ επί εβδομάδες η ελληνική τηλεόραση. Κανένα Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν ασχολείται με τις τουρκικές παραγωγές που εισέρχονται στα σπίτια μας με την μορφή serial. Ακόμη, δεν ασχολείται με τη μορφή άθλιων τηλεοπτικών εκπομπών «διαγωνισμού επιδόσεων» ανθρώπων σε συνθήκες στέρησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελλάδα 2021. Η Ελληνική Δημοκρατία δοκιμάζεται από την παθητικότητα όλων μας. Η στοχοποίηση όλων των μικρών και μεσαίων εμπόρων, η ισοπέδωση της αστικής και μικροαστικής τάξης είναι η βασική μεταρρύθμιση, που στοχεύει στην απορρόφηση των μικρών και μεσαίων μεριδίων από τους μεγαλύτερους. Φτάσαμε στο σημείο ο κύριος πρωθυπουργός και η συναλλασσόμενη με τον κύριο Φουρθιώτη και με τον κύριο Λιγνάδη κυβέρνηση να στοχοποιεί εκατομμύρια φτωχούς Έλληνες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.