ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Θεοχαρόπουλος: «Τάσσομαι διαχρονικά και σταθερά υπέρ της απλής αναλογικής»

Θ.Θεοχαρόπουλος: «Τάσσομαι διαχρονικά και σταθερά υπέρ της απλής αναλογικής»

«Έχω ταχθεί διαχρονικά και σταθερά υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής και της κατάργησης του μπόνους», είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, λογικό και αναμενόμενο το γεγονός ότι στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υπάρχει διαφωνία με το ΠΑΣΟΚ, γύρω από το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», ο κ. Θεοχαρόπουλος εξήγησε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένας συνασπισμός κομμάτων, ο οποίος συγκροτήθηκε στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας και επισήμανε ότι τα δύο κόμματα (ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ), δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ταυτίζονται πολιτικά σε όλα τα κεντρικά νομοσχέδια. «Μέχρι τώρα σε όλα τα κεντρικά νομοσχέδια (παιδεία, υγεία, κ.α.) έχουμε κοινή στάση και αυτά που μας ενώνουν είναι πολλαπλάσια των αποκλίσεων που υπάρχουν», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε, ότι είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές θέσεις οι οποίες έχουν σχέση με τις ιστορικές διαδρομές και τις αποφάσεις των συνεδρίων και των κεντρικών επιτροπών κάθε κόμματος. «Έχουμε διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία αλλιώς θα ήμασταν μέλη ενός κόμματος», είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε «πρώτο βήμα» την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, είπε, ότι θα πρέπει να υπάρξει και συνέχεια με την κατάπτωση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ αναφερόμενος στην απλή αναλογική υπογράμμισε, ότι είναι ένα εκλογικό σύστημα που αποτυπώνει τη βούληση των πολιτών, απαλλαγμένο από στρεβλώσεις και στατιστικές αλχημείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ταυτόχρονα, ο κ. Θεοχαρόπουλος, αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κινείται με βάση μικροκομματικές σκοπιμότητες και κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα, ότι κατέθεσε την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν είναι πλέον πρώτο κόμμα, ενώ επέκρινε και τη ΝΔ λέγοντας, ότι αυτό που θέλει είναι να κρατήσει το «απαράδεκτο μπόνους», για να πετύχει μια τεχνητή βουλευτική πλειοψηφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.