ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι εκπλήξεις των Γ.Βαρουφάκη & Κ.Βελόπουλου «εγκλωβίζουν» τον Α.Τσίπρα

Οι εκπλήξεις των Γ.Βαρουφάκη & Κ.Βελόπουλου «εγκλωβίζουν» τον Α.Τσίπρα

Εκλογική συντριβή υπέστη, σύμφωνα με το exit poll, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη ραγδαία άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας. Η έκπληξη της αποψινής βραδιάς ήταν η εκλογή εκπροσώπων από το «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη και της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου. Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη καταφέρνει, όπως φαίνεται, να μπει στην ευρωβουλή με το exit poll να δίνει 2,5 – 4,5% ενώ αντίστοιχο ποσοστό λαμβάνει και η «Ελληνική Λύση».

Οι έχοντες γνώση των πολιτικών ζυμώσεων στον χώρο της Αριστεράς αντιλαμβάνονται ότι το «ΜέΡΑ 25» δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο στον Αλέξη Τσίπρα καθώς το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη αποτελεί τον γνήσιο εκπρόσωπο του «Όχι» στο δημοψήφισμα του 2015 αλλά και της διαπραγμάτευσης που οδήγησε σε ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους. Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι χάνει την αριστερή πλατφόρμα του κόμματός του και παράλληλα περιορίζεται ο ζωτικός χώρος του καθώς καταρρέει το αφήγημά του ότι αποτελεί μία γνήσια αριστερή φωνή.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί παγωμάρα για την άνοδο Βαρουφάκη ενώ παράλληλα αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική μετατόπιση του κόμματός του προς την κεντροαριστερά διαμόρφωσε ένα πολιτικό κενό στα αριστερά τους που αξιοποίησε ο κ. Βαρουφάκης. Παράλληλα, η ισχυρή παρουσία Βαρουφάκη ανοίγει δρόμο για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματός του στις επικείμενες εθνικές εκλογές ενώ, την ίδια ώρα, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι ο πρώην «Τσάρος» της οικονομίας έχει το ρεύμα με τη δική του πλευρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη πλευρά, η είσοδος του Κυριάκου Βελόπουλου στην Ευρωβουλή οφείλεται στην αξιοποίηση της λαϊκής οργής απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Βελόπουλος φαίνεται ότι κεφαλαιοποίησε πολιτικά την αντίδρασή του αλλά και την παρουσία του στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία και παράλληλα καλλιέργησε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα προς το πρόσωπό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.