ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών: «Καμία μετακίνηση στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να γίνει δεκτή»

Η απάντηση για την αδιανόητη δήλωση του Α.Σκέρτσου

Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών: «Καμία μετακίνηση στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να γίνει δεκτή»

Την αντίδραση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» με έδρα τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, προκάλεσε η απαράδεκτη δήλωση του Άκη Σκέρτσου για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Καμία μετακίνηση στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν μπορεί να γίνει δεκτή» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο, απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TRT, ανακοίνωση την ουσιαστική παραίτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα. Μια θέση, με την οποία αναθεωρείται ριζικά η κοινή εθνική γραμμή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών «Ελληνικά Ολοκαυτώματα» έχει ως εξής:

«Με αφορμή τη συζήτηση που ανέκυψε σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών οφειλών το σύνολο των μελών του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”, σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι καμία απολύτως μετακίνηση απ’ τις διακηρυγμένες θέσεις και διεκδικήσεις μας δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Οι γερμανικές οφειλές, στο σύνολο τους, παραμένουν απαράγραπτες, εκκρεμείς και νομικά ενεργές. Και αυτό αφορά τόσο στο Κατοχικό δάνειο όσο και στις αποζημιώσεις για τα θύματα, για την καταστροφή περιουσιών και παραγωγικών δομών αλλά και για τις κλοπές αρχαιολογικών θησαυρών και κειμηλίων.

Θα επαναλάβουμε ότι η εκπλήρωση από μέρους της Γερμανίας του χρέους της προς τον ελληνικό λαό είναι ζήτημα Δικαιοσύνης και Ιστορίας αλλά και ζήτημα αποκατάστασης των συνεπειών που προκλήθηκαν απ’ τα εγκλήματα της κατοχικής περιόδου.

Το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών “Ελληνικά Ολοκαυτώματα”, έως την τελική δικαίωση, δεν πρόκειται επ’ ουδενί να σταματήσει τον αγώνα της διεκδίκησης για όλες τις πτυχές των γερμανικών οφειλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί, επίσης, ότι ο Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, στις 13 Ιουνίου, θα μετάσχει ως βασικός ομιλητής στο Συνέδριο που οργανώνει στην Αθήνα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) με τη συνεργασία Ελλάδας και Πολωνίας, στο πλαίσιο του διεθνούς διαλόγου για τις γερμανικές οφειλές.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.