ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα της ΝΔ

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μηνιαία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 18 μονάδων για τη ΝΔ (33%) έναντι 15% που καταγράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί με 7,5% το ΚΚΕ, με 7% η ΧΑ, με 6% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μικρή άνοδο με 2% καταγράφει το Ποτάμι. Μεγάλο είναι το ποσοστό της δηλούμενης αποχής -φτάνει περίπου το 17%.

Στην παράσταση νίκης το 69,5% πιστεύει ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, ενώ μόνο το 10% πιστεύει ότι πρώτο κόμμα θα είναι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ. Νταμπλ σκορ στο προβάδισμα για την καταλληλότητα ως πρωθυπουργός κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα (33% έναντι 16%).
Μόλις το 11% των ερωτηθέντων δηλώνει ευχαριστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ το 40% δηλώνει δυσαρεστημένο και βλέπει εναλλακτικές, ενώ αντίστοιχο ποσοστό δυσαρεστημένων δεν βλέπει εναλλακτικές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση επτά τους 10 ΈΦλληνες απαντούν αρνητικά στην ερώτηση αν πήρε η Ελλάδα όσα διεκδίκησε στο Eurogroup.

Συντριπτικό είναι το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται αποτελεσματικά: φθάνει το 77%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης πολύ χαμηλή συσπείρωση για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 1 στους 4 ψηφοφόρους του δηλώνει πλέον ότι κινείται προς την επιλογή άκυρο, λευκό ή αποχή.

Στο 84% φτάνει το ποσοστό συσπείρωσης για τη ΝΔ- συσπείρωση προεκλογικού χαρακτήρα χαρακτηρίσθηκε.

Στην ερώτηση τί κυβέρνηση θα ήθελαν μετά από πιθανές εκλογές μόνο το 16% απαντά ότι θα ήθελε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 33% αυτοδυναμία ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον προηγούμενο μήνα καταγραφόταν προβάδισμα της ΝΔ κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ ελάμβανε 32,5% έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στην έρευνα αποτυπωνόταν η γνώμη των πολιτών για τα μέτρα που είχαν ψηφισθεί τις ημέρες διεξαγωγής της από τη Βουλή, με τη συντριπτική πλειοψηφία να πιστεύει ότι συνιστούν νέο μνημόνιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.