ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Politico: Προβάδισμα 11% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Tρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος

Politico: Προβάδισμα 11% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Tρίτος ο Λαϊκός Σύνδεσμος

Σαφές προβάδισμα που ξεπερνά το 11% δίνει στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, έρευνα που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Politico ενόψει των Ευρωεκλογών.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ προηγείται με 37,53% και εκλέγει 10 ευρωβουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26,24% και έξι ευρωβουλευτές.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,14% (2 ευρωβουλευτές), το Κίνημα Αλλαγής με 8% (2 ευρωβουλευτές) και το ΚΚΕ με 7,36% (1 ευρωβουλευτής). Εκτός Ευρωκοινοβουλίου καθώς δεν περνούν το φράγμα του 3% μένουν η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΛΑΕ και οι ΑΝΕΛ.

Την ίδια στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προηγείται σύμφωνα με το Politico το ΕΛΚ κερδίζει 176 έδρες, οι σοσιαλδημοκράτες 147, οι Φιλελεύθεροι 99 έδρες, οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Ρεφορμιστές (ECR) 63 έδρες, οι Πράσινοι 55 έδρες, Νέα Κόμματα 49 έδρες, η Συμμαχία του Σαλβίνι, 49 έδρες, η Ευρωπαϊκή Αριστερά (στην οποία συμμετέχει και η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ) με 48 έδρες, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας 33 έδρες, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων 21 έδρες και τέλος οι μη εγγεγραμμένοι 11 έδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.