Η ανάρτηση του Ε.Αντώναρου για την φημολογία περί αλλαγής του εκλογικού νόμου

Είναι βέβαιο ότι όποτε και να γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, γι’ αυτό και τα σενάρια που διακινεί εκ νέου το Μαξίμου περί αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε να σχηματιστεί μια «ισχυρή κυβέρνηση». 

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολίασε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτά τα σενάρια και σημειώνει πως ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να προσφέρει τίποτα, να αφήσει τα παιχνίδια και να πάει σπίτι του.

«Και να αφήσει στο πλάι τα παιχνιδάκια με σύνταγμα, νόμους και δημοκρατία», γράφει χαρακτηριστικά.

«Πριν από λίγες μέρες διαβεβαίωνε τηλεοπτικά ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του (δικού του!) εκλογικού νόμου Τώρα το ξανασκέφτεται.

Έτσι λένε και γράφουν τα παπαγαλάκια του. Ο Μητσοτάκης θέλει σώνει και καλά να κατεβάσει τον πήχυ της αυτοδυναμίας. Γιατί ξέρει ότι δεν την αγγίζει ούτε στα όνειρα του — πια.

Επικίνδυνα παιχνίδια στη δημοκρατία. Στην ουσία άρνηση να απαγκιστρωθεί από την εξουσία που τη θεωρεί κτήμα και ιδιοκτησία του. Αν μπορούσε θα φρόντιζε να γίνεται κανείς αυτοδύναμος πρωθυπουργό με μόλις 25% των ψήφων. Η ηλίθια δικαιολογία: Η χώρα χρειάζεται σταθερές και ισχυρές κυβερνήσεις.

Λες και ο ίδιος (μπορεί να) προσφέρει κάτι τέτοιο στον τόπο. Αυταρχισμό έχει συνεισφέρει. Επικίνδυνες πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά και τις διεθνείς σχέσεις. Πλήρη έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας. Ξεχαρβάλωμα στην οικονομία. Με δυό λόγια: Το καλύτερο είναι να πάει σπίτι του. Το ταχύτερο δυνατόν. Και να αφήσει στο πλάι τα παιχνιδάκια με σύνταγμα, νόμους και δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!