ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ξυλοκόπος» ο απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου: Έκοψε 229 πεύκα στην πόλη!

«Ξυλοκόπος» ο απερχόμενος δήμαρχος Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου: Έκοψε 229 πεύκα στην πόλη!

Ένα μικρό πευκοδάσος έχει εξαφανιστεί υπό της ευλογίες της διοίκησης Παπανικολάου τα τελευταία χρόνια από τον αστικό ιστό της Γλυφάδας.

Η αιτία δεν είναι κάποια πυρκαγιά αλλά τα αιτήματα δημοτών για κοπή δέντρων (κυρίως πεύκων).

Συνολικά την τελευταία τετραετία σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν συζητηθεί και εγκριθεί 229 κοπές σε διάφορες περιοχές της πόλης (τα ακριβή σημεία- οδοί υπάρχουν στις προσκλήσεις των δημοτικών συμβουλίων).

Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκε μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είχε ψηφοθηρικό χαρακτήρα σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με αναφορές των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Τα δέντρα προς κοπή εξετάστηκαν από τους γεωπόνους του δήμου και στη συνέχεια προωθήθηκαν σε τριμελή επιτροπή δημοτικών συμβούλων για τελική έγκριση.

Αναλυτικά τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε:

– Σε εννέα συνεδριάσεις από το Σεπτέμβριο του 2014- δηλαδή από την έναρξη των εργασιών του νέου δημοτικού συμβουλίου- κατατέθηκαν 32 αιτήματα κοπής δέντρων.

– Το 2015 κατατέθηκαν 47 αιτήματα κοπής και ένα αίτημα για κλάδεμα.

– Το 2016 είχαμε 70 αιτήματα κοπής δέντρων

– Το 2017 κατατέθηκαν 80 αιτήματα.

-Το 2018 κατατέθηκαν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο 34 αιτήματα για δέντρα.

Τα περισσότερα αιτήματα δημοτών που έχουν κατατεθεί είναι 19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία προβλέπει ότι για κάθε δέντρο που κόβεται αντικαθίσταται με νέο και τα έξοδα καλύπτονται από τον ιδιοκτήτη όμως σε καμία περίπτωση δεν τηρήθηκε ο κανονισμός του δήμου. Μπορεί τα πεύκα, που χαρακτηρίζονται σημαντικοί πνεύμονες οξυγόνου κατά τη θητεία του Γ. Παπανικολάου όμως δεν πρέπει να έχουν παράπονο οι κάτοικοι της πόλης.

Φυτεύτηκαν φοίνικες που μόνο διακοσμητική αξία έχουν…

Υ.Γ: Τα 229 δέντρα ίσως να είναι και περισσότερα καθώς σε αρκετές συνεδριάσεις (2018-2019) κάποια θέματα προ συζήτηση είχαν γενικό τίτλο: «εξέταση αιτημάτων για κοπές δέντρων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.