ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγοι Πράσινοι κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές: «Θυσία» ο Α.Φλαμπουράρης

ΣΥΡΙΖΑ & Οικολόγοι Πράσινοι κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές: «Θυσία» ο Α.Φλαμπουράρης

Συμμαχίες επιχειρεί να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να συσπειρώσει όλες τις συνιστώσες της Αριστεράς και στα πλαίσια αυτά προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τους Οικολόγους Πράσινους για κοινή κάθοδο στις εκλογές .

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ένα χρόνο μετά τις εκλογές να παραιτηθεί από βουλευτής ο Αλέκος Φλαμπουράρης προκειμένου την θέση του να καταλάβει η Αικατερίνη Ανδρικοπούλου Σακοράφα η οποία είναι πέμπτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και ανήκει στην ομάδα των Οικολόγων πράσινων .

Ακόμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων ΣΚΑ Κέλερ.

Η παρουσία της στην χώρα μας κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική καθώς η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που η Ευρωπαϊκή Αριστερά συνεργάζεται με τους Ευρωπαίους πράσινους.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Ιουνίου είχε γίνει έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων όπου είχε αποφασιστεί η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Οικολόγων Πράσινων στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Όπως σημειώνεται, «η απόφαση πάρθηκε με βάση:

• τη σπουδαιότητα της αποτελεσματικής σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων στις συγκεκριμένες συνθήκες των εκλογών του Ιουλίου, προκειμένου για την ανάσχεση της ανόδου της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων – συντηρητικών πολιτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

• το γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου και τις διαφορετικές προσεγγίσεις – προτεραιότητες που καταγράφηκαν, υπήρξαν σημαντικά θετικά αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου συνεργασίας, μέσα από τη συμμετοχή στην Κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική παρουσία δύο μελών των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, του Γιώργου Δημαρά και του Γιάννη Τσιρώνη, τα οποία συνοψίζονται παρακάτω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.