ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Για πρώτη φορά ο Κ.Μητσοτάκης φοβάται ότι η ΝΔ μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα: «Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα»

«Θα κάνω χρήση της διερευνητικής εντολής στις πρώτες εκλογές» - Τι άλλαξε και ο πρωθυπουργός αναζητάει συμμαχίες;

Για πρώτη φορά ο Κ.Μητσοτάκης φοβάται ότι η ΝΔ μπορεί να μην είναι πρώτο κόμμα: «Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα»

Για όποιον είδε την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την γνωστή youtuber Νεφέλη Μεγκ (σε μία προσπάθεια να προσεγγίσει το νεανικό κοινό βεβαίως) εκτός από την αδυναμία απαντήσεων σε κρίσιμα θέματα που του έθεσε, θα παρατήρησε ότι για πρώτη φορά δημοσίως παραδέχεται ότι θα κάνει χρήση της διερευνητικής εντολής της 21ης Μαΐου ενώ δεν εμφανίστηκε καθόλου σίγουρος ότι το κόμμα του θα έρθει πρώτο!

«Γιατί δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα» είπε χαρακτηριστικά!

Ως γνωστόν μέχρι σήμερα οι διαρροές από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ήταν πως ο Κ.Μητσοτάκης θα παραδώσει αμέσως την εντολή, γιατί θεωρούσαν στη ΝΔ πως… θα έχουν αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

Μετά το έγκλημα των Τεμπών όμως, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ούτε σε μυθιστόρημα.

Συγκεκριμένα είπε:

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι το πρώτο κόμμα παίρνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δεν είμαι σε θέση να σου πω ακόμα τι θα κάνω με αυτή την εντολή γιατί δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές προβλέψεις».

Τι γίνεται αντιληπτό από αυτό; Πώς θα κάνει χρήση της εντολής όπως προβλέπει το Σύνταγμα για τρεις ημέρες.

Με λίγα λόγια θα αναζητήσει συμμαχίες από τις πρώτες εκλογές, αν φυσικά είναι η ΝΔ πρώτο κόμμα και διαθέτει μία σχετική πολιτική πρωτοβουλία.

Το σίγουρο είναι πάντως πως αν «έβλεπε» ο Κ.Μητσοτάκης αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, ούτε καν θα το έλεγε αυτό.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι σίγουρος ούτε καν για την πρωτιά.

Ακόμα πάντως κι αν έρθει η ΝΔ πρώτο κόμμα, επειδή συνειδητοποίησαν πως θέλουν, δεν θέλουν, χωρίς άλλους μαζί, δεν πρόκειται να κυβερνήσουν, αποφάσισαν πως θα πρέπει να δείξουν διάθεση για συνεργασία από τις πρώτες εκλογές.

Γιατί αν δεν το κάνουν, ούτε στις δεύτερες εκλογές πρόκειται να συνεργαστεί κανείς μαζί τους.

Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι η ΝΔ θα είναι πρώτη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.