«Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να γίνεται πεδίο ανάδειξης των προβλημάτων μιας χώρας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το Μητσοτάκης γιοκ το έχουμε ξανακούσει. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έθεσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ τους ισχυρισμούς του «και αυτό κάτι λέει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την «πόρτα» του διαλόγου αρκεί αυτός, όπως τόνισε, να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «στο πεδίο δεν θα έχουμε κινητικότητα» και άρα αυτό σημαίνει ότι «δεν θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020».

Αναφερόμενος στη εν γένει στάση της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να γίνεται πεδίο ανάδειξης των προβλημάτων μιας χώρας» προσθέτοντας πως «δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας να είναι η Τουρκία απομονωμένη».

Όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας και τα F35 είπε ότι «εμείς φροντίζουμε τα του οίκου μας» σημειώνοντας ότι «για τα F16 υπάρχει η διαδικασία του Κογκρέσου (σ.σ. στις ΗΠΑ)».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς για τις παραινέσεις του Τζο Μπάιντεν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «είδα και εγώ το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Είναι μια σαφής προτροπή προς την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την προκλητική ρητορική».