ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δ.Κουτσούμπας: «Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού»

Δ.Κουτσούμπας: «Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού»

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επανέλαβε το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας ενώ τόνισε πως «ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς.

Να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας

Με το πέρας της συνάντησής του με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε πως «ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στον Έβρο από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, γιατί σε όλη την Ελλάδα ζούμε κρίσιμες, τραγικές στιγμές θα έλεγα, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Αναφερόμενος στις ευθύνες της κυβέρνησης επανέλαβε το αίτημα για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας «έτσι ώστε αμέσως να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα με πολύ περισσότερες κλίνες, με ΜΕΘ, με γιατρούς, με νοσηλευτές».

«Ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και άλλων ειδικοτήτων, διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία, στη Δημόσια Υγεία της χώρας», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά και την Αλεξανδρούπολη:

Λείπουν γιατροί και νοσηλευτές

«Λείπουν γιατροί, λείπουν νοσηλευτές, λείπει προσωπικό, γίνονται συγχωνεύσεις ή κλείνουν κάποιες κλινικές, όπως η χειρουργική ή άλλες κλινικές. Κι από αυτή τη σκοπιά, θα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα και το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει σημασία αν δεν βρίσκεται στην κατάρρευση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αθήνας. Δηλαδή, θα περιμένουμε να φτάσει αύριο και το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης εκεί; Ήδη από το προηγούμενο κύμα πανδημίας είχε κορεστεί πάρα πολύ η κατάσταση, όπως μας είχαν εντοπίσει. Τον Ιούλιο ήμουν ξανά πάλι εδώ και είμαι γνώστης των προβλημάτων, όπως και η Κομματική Οργάνωση, όλο το επιτελείο που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Καθημερινά βρισκόμαστε κοντά στο λαό του Έβρου, κοντά στο λαό της Θράκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να αξιοποιηθούν όλα τα διεθνώς διαθέσιμα εμβόλια

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης του ρυθμού των εμβολιασμών «με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, με στελέχωσή τους με νοσηλευτές και γιατρούς που να κάνουν τα εμβόλια και βεβαίως να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, για να προχωρήσει γρήγορα η ανοσία του πληθυσμού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολοήμερης περιοδείας στον Έβρο, ο κ. Κουτσούμπας θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Α.Μ.Θ., Βασίλη Μαυρίδη, θα επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και τον οικισμό του Απαλού όπου θα συναντηθεί με επιτροπή πλημμυροπαθών και θα συμμετέχει σε σύσκεψη με φορείς και συνδικαλιστές από τον νομό Έβρου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Αλεξανδρούπολη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.