ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού – Στους 3 της νόσησης – Όλες οι πληροφορίες

Διαφορετικό το πλαίσιο για τους άνω των 60 ετών

Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού – Στους 3 της νόσησης – Όλες οι πληροφορίες

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στην χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει διάρκεια εννιά μηνών για όλους εκτός για όσους είναι άνω των 60 ετών. Γι’ αυτούς, όπως είχε ανακοινώσει προσφάτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες.

Μετά θα πρέπει όλοι να κάνουν την τρίτη δόση, εάν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το πιστοποιητικό τους. Να σημειώσουμε ότι πιθανότατα θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και για την τέταρτη και για την πέμπτη δόση κτλ.

Mείωση ισχύος πιστοποιητικού νόσησης στους 3+1 μήνα.

Μέσα στην εβδομάδα, μετά και τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες (από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα) και να δίνεται 1 μήνας περιθώριο για το εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να θυμίσουμε ότι πλέον χρειάζεται PCR τεστ (κόστος 60 ευρώ) για να πάρει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.