Κάθε εννέα μήνες εμβολιασμός; – Η ΕΕ ανακοίνωσε για πόσο θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την 3η δόση

Κάθε εννέα μήνες εμβολιασμός; –  Η ΕΕ ανακοίνωσε για πόσο θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά την 3η δόση

Οριστικοποιήθηκε η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες έως 60 ετών στην ΕΕ, η οποία θα είναι εννέα μήνες και θα ισχύει από τη στιγμή που θα χορηγείται η τρίτη δόση.

Εδώ βέβαια προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Μετά τους εννέα μήνες εκ των πραγμάτων θα παύει να ισχύει, οπότε για να ενεργοποιηθεί ξανά προφανώς θα πρέπει να έχει χορηγηθεί κάποια δόση του εμβολίου.

Μπορεί να είναι η 4η, η 5η κ.ο.κ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά θα αποτελέσουν μόνιμο «έγγραφο» ελέγχου των πληθυσμών όπως άλλωστε προειδοποίησε και ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Δρ. Michael Yeadon λέγοντας ότι η επιβολή τους είναι δρόμος χωρίς επιστροφή.

Σύμφωνα, με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το πιστοποιητικό νόσησης θα σταματά να ισχύει στους τρεις μήνες, ενώ, όσον αφορά στους άνω των 60 ετών, το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση θα λήγει στους 7 μήνες. Ωστόσο, μετά την τρίτη δόση, το πιστοποιητικό θα ισχύει για 9 μήνες για όλους ανεξαιρέτως.

Ειδικά δε για το πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί αρνητικό μοριακό τεστ, προτού «ενεργοποιηθεί» η τρίμηνη ισχύ του. Σημειώνεται πως οι εμβολιασμένοι καλούνται να κάνουν πριν και μετά τις γιορτές τα δωρεάν self tests που ήδη διανέμονται στα φαρμακεία, με την κυβέρνηση να μην έχει -προς ώρας- στα πλάνα της την επιβολή υποχρεωτικού τεστ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να τους αποκλείσει από τους μεικτούς χώρους διασκέδασης στις γιορτές, αλλά το μέτρο μπορεί να επανεξεταστεί στην περίπτωση που το επιβάλλει η πορεία της πανδημίας. Στον «πάγο», εξάλλου, βάζει τα σενάρια για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πενηντάρηδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.