ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεανώ Φωτίου : «Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα»

Θεανώ Φωτίου : «Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα»

Στον νέο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την κοινωνική πολιτική αναφέρθηκε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, από τη Ρόδο όπου βρίσκεται και επισκέπτεται προνοιακά ιδρύματα του νησιού.

«Θέλουμε να ξαναδώσουμε την αξιοπρέπεια στον Έλληνα που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση», δήλωσε η κ. Φωτίου και τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρχουν διαφάνεια, αξιοπρέπεια και εύκολες διαδικασίες για τον πολίτη.

Γι’ αυτόν τον λόγο, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ένας νόμος για την πρόνοια και θα πιστοποιηθούν εκ νέου τα ιδρύματα. «Ο νέος νόμος πλαίσιο, που θα είναι νόμος του κράτους το 2017, θα αφορά όλες τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών (σ.σ. απροστάτευτα παιδιά, κακοποιημένα, ηλικιωμένους, άπορους, ΑμΕΑ, ΡΟΜΑ, κ.λπ.). Θα είναι ένας νόμος πλαίσιο που θα ορίσει ξανά το ελληνικό προνοιακό κράτος. Από την αρχή», σημείωσε η κ. Φωτίου. «Είμαστε αποφασισμένοι να ξηλώσουμε όλο το προηγούμενο κράτος. Θα ξηλώσουμε το κράτος …της Φρειδερίκης και των επιγόνων της», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αναπληρώτρια υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκο, με τον οποίο συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς της, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλία Ζωγραφίδη. Νωρίτερα, η κ. Φωτίου επισκέφθηκε προνοιακά ιδρύματα του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ θα παραμείνει και αύριο στη Ρόδο, με σκοπό να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα ιδρύματα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.