Αλλάζουν το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία: «Τζιχάντ», «εμφύλιος», «συνδικαλισμός» και «μειονότητες» οι νέες ενότητες!

Αλλάζουν το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία: «Τζιχάντ», «εμφύλιος», «συνδικαλισμός» και «μειονότητες» οι νέες ενότητες!

Αλλαγές στο μάθημα ιστορίας στα σχολεία αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, βάσει των προτάσεων που έχουν γίνει από πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς.

Η εν λόγω ομάδα στην οποία μετέχουν οι πανεπιστημιακοί Πολυμέρης Βόγλης, Κώστας Κασβίκης, Γιώργος Κόκκινος, Χριστίνα Κουλούρη, Άγγελος Παληκίδης και Βασίλης Τσάφος αλλά και 30 εκπαιδευτικοί της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προτείνει ενδεικτικά στο νέο πρόγραμμα σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας να ενταχθούν θέματα όπως:

– η τζιχάντ

– ο εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα

– το Ολοκαύτωμα

– ο συνδικαλισμός

– τα δικαιώματα των μειονοτήτων

– η σύγχρονη μετανάστευση

Το τι θα περιέχουν αυτές οι ενότητες δεν είναι δύσκολο να το φανταστούμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά στην ενότητα «εμφύλιος πόλεμος» θα περιγράφουν πώς μάχονταν οι «κακοί» του Ελληνικού Στρατού, της Ελληνικής Χωροφυλακής και των ΤΕΑ με τους «ηρωικούς» «καλούς» αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος και οι τελευταίοι ηττήθηκαν όχι γιατί ο ελληνικός λαός υπέφερε από τα εγκλήματα του ΔΣΕ αλλά γιατί οι «βασιλο-φασίστες» στηρίχθηκαν από τους Αμερικανούς…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.