Ο Α.Ξανθός “αδειάζει” Π.Πολάκη και… Α.Τσίπρα! – «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του για Κυμπουρόπουλο – Έδωσε “ανάσα” στη ΝΔ»

Ο Α.Ξανθός “αδειάζει” Π.Πολάκη και… Α.Τσίπρα! – «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του για Κυμπουρόπουλο – Έδωσε “ανάσα” στη ΝΔ»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όχι μόνο πήρε αποστάσεις, αλλά άδειασε τον αναπληρωτή του και μαζί με αυτόν και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα ο οποίος και τον στήριξε για τις δηλώσεις του κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Από τη συχνότητα της ΕΡΤ (και έχει σημασία αυτό) ο υπουργός Υγείας διαχώρισε την θέση και είπε πως όσα δήλωσε ο Παύλος Πολάκης ήταν ατυχή και αχρείαστα.

«Ήταν μια ατυχής δήλωση αυτό είναι προφανές. Κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση που έδωσε τη δυνατότητα, κατά την άποψή μου, σε μια περίοδο που φαινόταν η ΝΔ να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας, της έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα», είπε ο Ανδρέας Ξανθός στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Η δήλωση Ξανθού σημαίνει πολλά: Είτε την έκανε διότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχαριστημένοι με την στήριξη Α.Τσίπρα, είτε την έκανε διότι εν τέλει ο Α.Τσίπρας ήθελε δια πλάγιας οδού να «συνετίσει» τον Π.Πολάκη.

Πάντως η ουσία παραμένει, η ΝΔ μπόρεσε να περάσει επικοιωνιακά στην επίθεση σε τομείς που την «πονάνενε» παραδοσιακά και αφορούν την κοινωνική ατζέντα.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Δεν τον χωράει το κόμμα».

Σε αυτό περιγράφεται η αγανάκτηση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι με την ανάρτηση που έκανε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, έδωσε στη ΝΔ την ευκαιρία να αντεπιτεθεί την ώρα που ήταν με την πλάτη στον τοίχο!

Την Μεγάλη Τρίτη, Νίκος Φίλης, Στέλιος Κούλογλου και Γιάννης Μπαλάφας αποδοκίμασαν με δηλώσεις τους τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας για να ακολουθήσει σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Στην κυριολεξία «βράζει» η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με πολλούς να λένε ότι ο κ. Πολάκης δεν είχε κανέναν λόγο να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια. «Ήμασταν από πάνω χθες και ήρθε αυτή η ανάρτηση να τα ανατρέψει όλα», είπε στέλεχος της Κουμουνδούρου σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον Παύλο Πολάκη όχι μόνο να φύγει από την κυβέρνηση αλλά και από το κόμμα για να τους διευκολύνει γιατί η επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο έδωσε για πρώτη φορά την ευκαιρία στη ΝΔ να κτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που υποτίθεται υπερτερεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.