ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Γ.Βρούτσης: «Έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις»

Γ.Βρούτσης: «Έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις»

Με δήλωση του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου αποκάλυψε ότι έρχονται αυξήσεις για 260.000 επικουρικές συντάξεις.

«Σε εφαρμογή της τελευταίας απόφασης του ΣτΕ ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα προβλέπει αυξήσεις σε 260.000 επικουρικές συντάξεις, που θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του Νόμου Κατρούγκαλου. Οι αυξήσεις θα δοθούν μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού από τις αρχές του 2020 αλλά θα έχουν και αναδρομική ισχύ από 4/10/2019, ημέρα έκδοσης της δικαστικής απόφασης», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι αυξήσεις θα αφορούν 260.000 συντάξεις που είχαν περικοπεί πάνω από το 50% με τον νόμο Κατρούγκαλο, η επιστροφή είναι έως και 120 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, ενώ η πληρωμή θα γίνει από τους πρώτους μήνες του 2020 και αναδρομικά από 4/10/2019. Η καταβολή θα είναι αυτόματη και χωρίς αιτήσεις, ενώ χρήματα δικαιούνται και οι κληρονόμοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κόστος για την υλοποίηση της παραπάνω ενέργειας, ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι σε έκτακτες περιπτώσεις ο προϋπολογισμός μπορεί να ενισχύει τον ΕΦΚΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.