Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι αλλαγές της κυβέρνησης που θα αυστηροποιούν τα μέτρα – «Σφίγγουν τα λουριά»

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι αλλαγές της κυβέρνησης που θα αυστηροποιούν τα μέτρα – «Σφίγγουν τα λουριά»

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι το πιο σκληρό από αυτά που πήρε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, αλλά κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει κάτι άλλο που να εγγυάται χαμηλότερο ρυθμό διάδοσης του ιού, μέχρι να έρθουν οι κατάλληλες θεραπευτικές μέθοδοι, χωρίς να καταρρεύσει το ήδη «τραυματισμένο» από δέκα χρόνια Μνημονίων σύστημα υγείας.

Αν και τις πρώτες μέρες η πλειονότητα των Ελλήνων έδειξε να πειθαρχεί και να ακολουθεί τις οδηγίες, υπό τον φόβο και ενός προστίμου, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο, όπου περιοχές όπως ο Φλοίσβος σου έδιναν την εντύπωση ότι δεν υπήρχε καραντίνα, η εντύπωση των επιτελών της κυβέρνησης είναι ότι τα παραθυράκια που εκμεταλλεύονται οι πολίτες είναι πολλά.

Γι’ αυτό και έρχονται σύντομα και νέα μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έχουν πέσει και συζητιούνται 2 παρεμβάσεις που θα αυστηροποιήσουν ακόμα πιο πολύ την κατάσταση. Ποια είναι αυτά;

– Η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.

Με λίγα λόγια δεν θα μπορεί να βγαίνει απ’ το σπίτι όποιος θέλει, όποτε θέλει αλλά θα υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός μετακινήσεων, 2 ή 3 την ημέρα.

– Αυστηρότατα θα είναι τα μέτρα ενόψει Πάσχα καθώς συζητιέται το κλείσιμο των διοδίων προκειμένου να εμποδιστεί η μεγάλη φυγή των Αθηναίων προς την επαρχία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο Instanews

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.