«Αλαλούμ» στα σύνορα: Από όπου θέλουν και χωρίς έλεγχο περνούν Ρούμανοι, Βούλγαροι και… Τούρκοι

«Αλαλούμ» στα σύνορα: Από όπου θέλουν και χωρίς έλεγχο περνούν Ρούμανοι, Βούλγαροι και… Τούρκοι

Κανονικά και χωρίς κανένα έλεγχο παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες περνούν οδικώς από Ορμένιο, Κυπρίνο και Νυμφαία τα ελληνικά σύνορα Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Τούρκοι.

Παρά την επίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ότι η είσοδος μπορεί να γίνεται μόνο από το Τελωνείο του Προμαχώνα, όπου υπάρχει και ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους και παίρνει δείγματα για κορονοϊό, οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα ερχόμενοι για τουρισμό, από τα τρία συγκεκριμένα σημεία που προαναφέραμε.

Το Τελωνείο Ορμενίου δηλαδή και τους μεθοριακούς σταθμούς του Κυπρίνου-Ιβαήλοβγκραντ στον Έβρο και της Νυμφαίας στην Κομοτηνή. Γιατί σε αυτά τα δύο σημεία δεν υπάρχουν Τελωνεία αλλά μόνο διασυνοριακά σημεία διέλευσης με την Βουλγαρία.

Οι υπάλληλοι των τριών συγκεκριμένων συνοριακών σταθμών Έβρου και Ροδόπης, εφαρμόζουν το ΦΕΚ που έχουν στα χέρια τους από τις 30 Ιουνίου 2020 που αναφέρει, χωρίς να κάνει καμιά εξαίρεση, ότι μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα:

«Οι υπήκοοι των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Συμφωνίας Σέγκεν, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους».

Η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι λοιπόν μέλη της Ε.Ε, ενώ από τα ίδια σημεία μπορούν φυσικά να μπαίνουν ακόμα και Τούρκοι που έχουν παράλληλα υπηκοότητα κάποιου κράτους μέλους της Ε.Ε. Πολλοί για παράδειγμα, κάνουν κανονικά βόλτες στην Αλεξανδρούπολη, αφού έχουν ολλανδικά, βελγικά και γερμανικά διαβατήρια) αν και μένουν στην Τουρκία. Αυτοί περνούν κανονικά και από το Τελωνείο Κήπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.