ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκλογές φέρνει η κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος για «επιτυχημένη διαχείριση» της κρίσης;

Εκλογές φέρνει η κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος για «επιτυχημένη διαχείριση» της κρίσης;

Τα προβλήματα στην οικονομία, δημιουργούν ασφυκτικό πλαίσιο για την κυβέρνηση, με τις εκλογές να είναι στον ορίζοντα για το καλοκαίρι, με ενδιάμεση στάση έναν ανασχηματισμό, που δεν αποκλείεται να γίνει και μέσα στο Δεκέμβριο, προκειμένου να πριμοδοτηθούν οι “εκλεκτοί” του πρωθυπουργού.

Φουντώνει εντός και εκτός κυβέρνησης η συζήτηση για μια πιθανή προσφυγή στις κάλπες το καλοκαίρι. Η αναφορά του κυβερνητικού εκπρόσωπου Στέλιου Πέτσα στον Ιούνιο, όταν και θα έχει τελειώσει η διαδικασία εμβολιασμού των Ελλήνων και θα έχει τυπικά τουλάχιστον λήξει η κρίση της πανδημίας, βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι ολοένα και λιγότεροι Έλληνες πείθονται από τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς περί επιτυχημένης διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας. Σειρά δημοσκοπήσεων αποδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα στην κυβέρνηση, η οποία έχει καταφέρει να αποξενώσει μεγάλο μέρος της κομματικής της βάσης με τις “σκληρές” επιλογές της στο θέμα των lockdown, αλλά και την διαχείριση της καθημερινότητας.

Γεγονός που λαμβάνεται πολύ σοβαρά από όλα τα κομματικά επιτελεία που δεν αποκλείουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιχειρήσει να «κάψει» τις εκλογές με απλή αναλογική, όσο ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βρει τα πατήματα που θα του επιτρέψουν να εκμεταλλευθεί την φθορά της κυβέρνησης, κάτι που μέχρις στιγμής δεν συμβαίνει.

Μάλιστα, σύμφωνα με παραπολιτικά από το σύνολο των ΜΜΕ, οι εισηγήσεις προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από το στενό του περιβάλλον προς μια τέτοια λύση συνεχώς πυκνώνουν, ενώ τονίζεται ότι το ίδιο θα μπορούσε να είχε γίνει και το καλοκαίρι που πέρασε όταν ακόμη η κυβέρνηση μπορούσε να ισχυρισθεί ότι αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ίδιοι τονίζουν ότι δεν μπορεί να χαθεί και η δεύτερη ευκαιρία, καθώς Τρίτη το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.