ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Αδιανόητο: Η κυβέρνηση δια της επιλογής του Μ.Σχοινά στη θέση επιτρόπου αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος

Αδιανόητο: Η κυβέρνηση δια της επιλογής του Μ.Σχοινά στη θέση επιτρόπου αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος

Ο εκλεκτός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επίτροπος και τελικά Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς θα συμμετάσχει στο τουρκικό Φόρουμ της Αττάλειας «Antalya Diplomacy Forum»,, στο οποίο θα συμμετάσχει και ο ηγέτης-μαριονέτα των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, με τον τίτλο «Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», κάτι που οδήγησε τόσο την Ντόρα Μπακογιάννη όσο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποσυρθούν!

Με λίγα λόγια ο κ.Σχοινάς με την παρουσία του στο εν λόγω φόρουμ αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος!

Μάλιστα η ζημιά που κάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος είναι Έλληνας υπήκοος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν είναι διπλή, καθώς με το να παρευρεθεί στο συγκεκριμένο φόρουμ ως εκπρόσωπος της Κομισιόν, θα είναι σαν να αναγνωρίζει η ΕΕ και όχι μόνο η Ελλάδα το τουρκοκυπριακό κράτος!

Με αυτόν τον τρόπο ακυρώνει την μέχρι τώρα επίσημη πολιτική της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία και την ευρωπαϊκή υποχρέωση πλήρους αλληλεγγύης και υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της κυπριακής Δημοκρατίας.

Όταν η κυβέρνηση της Νεάς Δημοκρατίας πρότεινε τον Μαργαρίτη Σχοινά για διορισμό στην Κομισιόν, κανείς από τους δεξιούς ψηφοφόρους της δεν περίμενε πως τελικά θα ήταν αυτός, ένας Έλληνας υπήκοος, που θα έριχνε μία ευρωπαϊκή «μαχαιριά» στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία τόσα έχει υποφέρει από την Τουρκία.

Βέβαια οι ψηφοφόροι μπορεί να μην το περίμεναν αλλά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σίγουρα γνώριζαν τις θέσεις τους κ.Σχοινά, άλλωστε μη ξεχνάμε πως ο κ.Σχοινάς επιλέχθηκε αντί του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρήθηκε υπερβολικά «δεξιός».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης ερώτημα παραμένει για ποιο ακριβώς λόγο η κ.Μπακογιάννη και ο κ.Αβραμόπουλος δέχθηκαν να πάνε σε «διπλωματικό φόρουμ» στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.