Α.Γεωργιάδης: «Εντείνονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά – Θα πάω εγώ ο ίδιος σε μερικά»

Τι δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Α.Γεωργιάδης: «Εντείνονται οι έλεγχοι σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά – Θα πάω εγώ ο ίδιος σε μερικά»

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αποδίδοντας το πρόβλημα της ακρίβειας στις πληθωριστικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα και η παγκόσμια οικονομία λόγω της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία ανέφερε στη Βουλή ότι «ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Πραγματικός τρόπος να αποκλείσεις τον εισαγόμενο πληθωρισμό σε μια οικονομία ελεύθερη με τεράστιες εισαγωγές δεν υπάρχει», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

Παράλληλα, σημείωσε πως έχουν σταλεί κλιμάκια στα νησιά όπου και παρατηρούνται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θέλουμε να καταλάβουμε πως γίνεται πρατήρια να πουλούν βενζίνη με 2,5 ευρώ και άλλα 2,25 ευρώ και θα πάω και γω ο ίδιος σε μερικά από αυτά», είπε και πρόσθεσε: «αν αυξάνεται η διεθνής τιμή πετρελαίου και πέφτει το ευρώ θα ανεβαίνει η τιμή του καυσίμου. Ας εξηγήσουμε στο κόσμο τι συμβαίνει. Ο λόγος που η κυβέρνηση παίρνει τόσα μέτρα για το εισόδημα, είναι για την αντιμετώπιση πληθωριστικού κύματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.