Η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας «θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από τις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας, τόνισε πως η χώρα πρέπει και θα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή για μια πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι η «έκρηξη» στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής, πως το πρόβλημα είναι εισαγόμενο και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

«Και γι’ αυτό έχω προσωπικά αγωνιστεί να υπάρχει μια πανευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι αμιγώς εθνικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεσμεύθηκε ότι η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας θα συνεχιστεί μέσα από ένα σχήμα επιδοτήσεων «το όποιο θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μετρά έτσι ώστε «να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενεργείας είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια».