ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κ.Μητσοτάκης από Ρεβυθούσα: «Η χώρα πρέπει και θα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο»

Η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας «θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα»

Κ.Μητσοτάκης από Ρεβυθούσα: «Η χώρα πρέπει και θα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από τις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας, τόνισε πως η χώρα πρέπει και θα είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, δηλαδή για μια πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για να πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις και επανέλαβε ότι η «έκρηξη» στις τιμές του φυσικού αερίου είναι πρωτοφανής, πως το πρόβλημα είναι εισαγόμενο και αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

«Και γι’ αυτό έχω προσωπικά αγωνιστεί να υπάρχει μια πανευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα που δεν είναι αμιγώς εθνικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεσμεύθηκε ότι η στήριξη των καταναλωτών ενέργειας θα συνεχιστεί μέσα από ένα σχήμα επιδοτήσεων «το όποιο θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μετρά έτσι ώστε «να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενεργείας είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.