ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Μητσοτάκης σε Ο.Σολτς: Φέρτε στην Ελλάδα τους παράνομους μετανάστες που δεν θέλετε στη Γερμανία

«Έχουμε ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο πρωθυπουργός

Κ.Μητσοτάκης σε Ο.Σολτς: Φέρτε στην Ελλάδα τους παράνομους μετανάστες που δεν θέλετε στη Γερμανία

Το «πράσινο φως» για την αποστολή περισσοτέρων παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα άναψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. 

Ο Ο.Σολτς αφού εξέφρασε τα παράπονά του για τις δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές από την Ελλάδα στη Γερμανία είδε τον πρωθυπουργό να δίνει τη «λύση» της επιστροφής στην Ελλάδα των παράνομων μεταναστών που δεν χρειάζεται η Γερμανία, καθώς όπως είπε… «έχουμε μεγάλη ανάγκη σε ανθρώπινο δυναμικό».

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «οι δευτερογενείς ροές δημιουργούν πρόβλημα στη Γερμανία και πρέπει να λυθούν», δεσμευόμενος για τη χορήγηση ασύλου σε όσους «θέλουνε να μείνουν στην Ελλάδα».

«Το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου πρέπει να ολοκληρωθεί σύντομα στη βάση της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ κρατών-μελών», πρόσθεσε.

Ο Μητσοτάκης τόνισε πως έχει συζητήσει με τον Ολαφ Σολτς την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων δευτερογενών ροών που χρήζουν κοινής προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.

«Χρειαζόμαστε ένα δυναμικό σχέδιο με διπλή κατεύθυνση, αφενός την αποτροπή των παράνομων διελεύσεων και αφετέρου τη διαχείριση των νόμιμων ροών», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός

Παράλληλα, έθεσε θέμα αύξησης της χρηματοδότησης προς την Τουρκία αλλά και την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, δίνοντας και πάλι έμφαση στον φράχτη του Έβρου. Προέβλεψε δε πως εξαιτίας της αναταραχής στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα και άλλες χώρες αναμένεται να αντιμετωπίσουν «νέες πιέσεις στα σύνορά με νέες ροές προσφύγων», ενώ ήδη σε αρκετά σημεία της χώρας σημειώνεται αύξηση.

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Σολτς είχε συζήτηση με τον με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Γερμανίας και αρχηγό του CDU Φρίντριχ Μέρτς και είχε ισχυριστεί ότι η Ελλάδα «αντέχει» και άλλους παράνομους μετανάστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στο μεταναστευτικό πλέον στην Ελλάδα μπορούμε να διαχειριστούμε τις ροές και να προωθούμε ταυτόχρονα τις διαδικασίες απονομής ασύλου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.