Συνεχείς πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών C-130 της ΠΑ με όπλα για Ουκρανία

Ο Γ.Γεραπετρίτης «εξανίσταται» γιατί αποκαλύφθηκαν - Είναι σίγουρο ότι δεν παίρνει κανείς λεφτά για τα όπλα που στέλνουμε «από τα αποθέματα»;

Συνεχείς πτήσεις μεταφορικών αεροσκαφών C-130 της ΠΑ με όπλα για Ουκρανία

Σε συνέντευξη στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στο ερώτημα εάν εστάλησαν επιπλέον όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε: «Δεν έχουν σταλεί περαιτέρω όπλα, περαιτέρω οπλισμός, σε σχέση με τον αρχικό μας σχεδιασμό. Προφανώς υπάρχει η χρήση των αναγκαίων αναλωσίμων, των εφοδίων για τα όπλα που έχουμε στείλει».

Κα κανείς δεν τον ρώτησε «Ποιος ήταν ο αρχικός σας σχεδιασμός; Και ποια ακριβώς όπλα έχετε στείλει μέχρι στιγμής και πότε;».

Αναφέρθηκε, όμως, και στη «μεγάλη εικόνα», όπως είπε: «Η Ελλάδα στέκεται μαζί με την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ουκρανία, είμαστε μαζί με όλη τη Δύση […] αν βρεθείς σε μια κρίσιμη φάση και θες να σε βοηθήσουν, θα πρέπει και εσύ να είσαι διατεθειμένος να σταθείς απέναντι στις χώρες του επιθετικού αναθεωρητισμού».

Ναι, αλλά όπλα δεν στέλνει «Όλη η Δύση». Ούτε οι μισοί.

Και προφανώς δεν έχουν όλοι τις ειδικές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τον ρωσικό λαό σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και η Τουρκία δεν έστειλε δωρεάν βοήθεια, αλλά πούλησε τα Bayraktar TB2. 

Επί τη ευκαιρία, στην Ελλάδα δεν εισέπραξε κανείς, με οποιονδήποτε τρόπο χρήματα για τα όπλα που έχουν στείλει;

Είτε του αρχικού είτε του μεθύστερου σχεδιασμού; Κατ’αρχήν ποια και τι όπλα έχουν στείλει και με έγκριση ποιανού οργάνου; Όλα εν κρυπτώ; Γιατί;

Οι συνεχείς πτήσεις των C-130 στην Πολωνία τι μεταφέρουν; Αέρα; Πόσες πτήσεις ελληνικών μεταφορικών αεροσκαφών έχουν γίνει προς Ουκρανία εκτός των αρχικών; Περισσότερες από 10!

Υπήρξαν, ναι ή όχι πτήσεις αμερικανικών μεταφορικών αεροσκαφών με ελληνικό πολεμικό υλικό από Σούδα και από Ελευσίνα προς Πολωνία;

Και αν πάση περιπτώσει, εμείς, ο ελληνικός λαός, τι κερδίζει; Συμπάθεια και καλά λόγια; Ακούσαμε τι δήλωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ και ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Τσούνης για τις προκλήσεις της Τουρκίας: «Μην μαλώνετε».

Μας έβαλαν στο «ίδιο καλάθι» αμυνόμενο κι επιτιθέμενο.

Το ότι ο Γ.Γεραπετρίτης κλαυθμυρίζει και υποστηρίζδει ότι «Προβληματίζεται και έχει υποστεί σοκ» όπως είπε, για το «πόσο προσπαθούμε να εξαγάγουμε προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν» και ότι κινδυνεύει η χώρα να γίνει ο παρίας του φιλελεύθερου κόσμου («Αν θέλουμε να καταστεί η χώρα μας ο παρίας του φιλελεύθερου κόσμου, ας το αποφασίσουμε και ας σταματήσουμε. Η δική μας διακυβέρνηση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη») είναι πραγματικά κωμικό.

Ούτε η Τουρκία στέλνει όπλα δωρεάν και το Ισραήλ δεν στέλνει, ούτε δωρεάν, ούτε πληρωμένα. Πόσες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στέλνουν όπλα; Οι μισές;

Και τι κερδίσαμε; Πανάκριβο σιτάρι, πετρέλαιο για να πλουτίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές ολιγάρχες πουλώντας το 3 και 4 φορές επάνω από την αξία που το έχουν αγοράσει οι ίδιοι;

Και τι σημαίνει «Ο αμυντικός εξοπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία προήλθε από τα αποθέματά μας»;  όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος;  Τα αποθέματα όπλων τα έχουμε για να τα χαρίζουμε;

Ακόμα και τα 20.000 λαθραία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ που είχαν κατασχεθεί από την Ουκρανία, κατά νόμον ήταν πλέον ελληνικά όπλα.

Φαντασθείτε 20.000 ολοκαίνουρια ΑΚ-47 με τα πυρομαχικά τους να αντικαθιστούν στην Εθνοφρουρά του Αιγαίου αντίστοιχα γερασμένα G-3A3/A4. ‘Η να πωλούνται στο εξωτερικό προς 150 δολ. το ένα για να αγοραστούν 5.000 καινούρια Μ4 για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τελικά κατέληξαν… δώρο στον Ζελένσκι και του νεοναζί του Κιέβου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.