ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνέντευξη Χρήστου Παππά: «H XA δεν είναι αντίθετη με πολιτικές συνέργειες αν αυτό υπαγορεύει το καλό της χώρας»

Συνέντευξη Χρήστου Παππά: «H XA δεν είναι αντίθετη με πολιτικές συνέργειες αν αυτό υπαγορεύει το καλό της χώρας»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς, απέχει από το κλασικό πρότυπο του στελέχους του κόμματος, αφού αντίθετα με την ακτιβιστική δραστηριότητα των σημερινών κορυφαίων στελεχών, στα χρόνια που προηγήθηκαν της κοινοβουλευτικής εισόδου στη Βουλή, ο ίδιος ασχολείτο με το κτίσιμο της θεωρίας του εθνικισμού προσαρμοσμένης στα ελληνικά δεδομένα.

Ξεκινώντας στο νεαρό της ηλικίας του τις πολιτικές του αναζητήσεις από ακραίες και ιστορικά καταδικασμένες κοσμοθεωρίες (όπως η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών της αριστεράς, ακόμα και της κεντροαριστεράς), εξελίχθηκε, προϊόντος του χρόνου, σε έναν θεωρητικό που διατύπωσε περισσότερο ρεαλιστικές και εθνοκεντρικές προσεγγίσεις, προκειμένου να περιγράψει την θέση, όπως αυτός και τα λοιπά στελέχη του κόμματος εκτιμούσαν, ότι έχει ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Στενός συνεργάτης του γ.γ. του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, βρέθηκε κι αυτός στην… φυλακή, μετά την δολοφονία Φύσσα, όταν ασκήθηκε συνολικά στο κόμμα ποινική δίωξη με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» και για πρώτη φορά στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία φυλακίστηκε σε μία δημοκρατία ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα ενός κόμματος, μαζί με τα κορυφαία στελέχη της.

Στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος με σταυρό στον Δυτικό Τομέα της Αττικής, καθώς στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος.

Διεξάγει, όπως όλοι οι βουλευτές του κόμματος μια… πρωτότυπη προεκλογική εκστρατεία, καθώς το πρωί δικάζεται και από το μεσημέρι ξεκινά την επαφή με τους πολίτες.

Σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης απαντά στα ερωτήματα του pronews.gr, δύο εβδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη για το κόμμα του.

– Κύριε Παππά η Χρυσή Αυγή εξέρχεται τραυματισμένη εκλογικά από τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η εκλογική καθίζηση στα ποσοστά της;

«Το αποτέλεσμα αυτό, έχει διπλή ανάγνωση. Από την μία αφύπνισε τις αστείρευτες δυνάμεις που διέπουν τους αγωνιστές του Λαϊκού Κινήματος και από την ετέρα ανάγνωση μας λέει ότι, δεν αποτελεί «τραυματισμό», ούτε «καθίζηση» όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας.

Δεν πετάς έτσι εύκολα κοντά τριακόσιες χιλιάδες Ελλήνων και Ελληνίδων, που κόντρα στο όργιο της αδιαφανούς εκλογικής διαδικασίας, διότι υπάρχει και αυτή η παράμετρος, παρέμειναν πιστοί στην Εθνική Ιδέα που εκφράζει το Κίνημά μας και αποτελούν την μεγαλύτερη εγγύηση για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Αρχικός μας ρεαλιστικός στόχος, ήταν να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, δηλαδή το 6,99% των Βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Από αυτό το ποσοστό, δεν απέχουμε τόσο πολύ.

Οι απώλειες αποτελούν αποτέλεσμα του βρώμικου πολέμου που δεχθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια και δεν εννοώ μόνο τις διώξεις και την σκευωρία εναντίον του Κινήματός μας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Σαμαρά, αλλά και την πολεμική που δεχθήκαμε εντός και εκτός Βουλής, από την συμμορία των Εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οποιοδήποτε άλλο κόμμα, υπό αυτές τις συνθήκες, διωγμού και απολύτου συνωμοσίας σιωπής από τα ΜΜΕ, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, θα είχε εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Τουναντίον η Χρυσή Αυγή κράτησε δυνάμεις, με το 4,88% των Ευρωεκλογών. Στις βουλευτικές, δεν θα κρατήσουμε μόνο δυνάμεις αλλά θα τις αυξήσουμε».

Κατέρχεστε για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής με σταυρό στη δυτική Αττική. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας;

«Κατέρχομαι πρώτη φορά στην Δυτική Αττική, είναι αλήθεια, αλλά έχω μια μακρά κοινοβουλευτική πορεία τα τελευταία επτά χρόνια, στα οποία όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, ζήσαμε από κοντά και εργαστήκαμε ακούραστα στις έξι εκλογικές αναμετρήσεις από το 2012.

Υπάρχουν προσωπικοί δεσμοί με την περιοχή, καθότι είμαι γεννημένος και εγγεγραμμένος στα μητρώα αρρένων της Νέας Περάμου, δηλαδή στο Μεγάλο Πεύκο, το συνδεδεμένο μεταξύ άλλων και με την ένδοξη ιστορία τόσο του Πυροβολικού όσο και των Καταδρομών. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι η υποψηφιότητά μου στην Δυτική Αττική, δεν είναι τυχαία αλλά προσωπική επιλογή.

Σήμερα, η περιοχή, παρότι περιλαμβάνει μεγάλες οικονομικές δραστηριότητες όπως ναυπηγεία, διυλιστήρια και βιομηχανίες, είναι από τις πλέον οικονομικά δοκιμαζόμενες περιοχές, αφού έχει πληγεί με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, με απαξίωση της εμπορικής δραστηριότητας και με υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σημαντικότατο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα, με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, είναι και η απαράδεκτη τριτοκοσμική λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής.

Όλα τα παραπάνω πολλαπλασιάζονται δυσμενώς από το εξαιρετικά σοβαρό και επικίνδυνο για τους κατοίκους πρόβλημα της εγκληματικότητας από την ανεξέλεγκτη δράση οργανωμένων εγκληματικών στοιχείων.

Δεν ξεχνάμε βεβαίως ότι, η Δυτική Αττική αποτελεί και έναν ιστορικό πολιτιστικό φάρο, αφού από εδώ ξεκίνησε η ένδοξη ιστορική περίοδος του Βυζαντίου με τα καράβια των Μεγαρέων που απέπλευσαν και ίδρυσαν την αποικία που μετέπειτα έγινε η μήτρα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, η Κωνσταντινούπολη.

Δεν έχουμε αφελείς και πρόχειρες προτάσεις για όλα τα παραπάνω. Αντίθετα, έχουμε επεξεργαστεί και σχεδιάσει ειδικό οικονομικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, με βάση το οποίο, θα εργασθούμε για την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, ώστε να αποτελεί παράδειγμα για το μέλλον, προόδου και ποιοτικής διαβίωσης».

– Ποια είναι τα μηνύματα που παίρνετε από τον κόσμο στις επαφές σας στο πλαίσιο της εκστρατείας σας και για ποιο λόγο πιστεύετε πως πρέπει κάποιος να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή σήμερα;

«Αντίθετα με ό,τι θέλουν τα στρατευμένα συστημικά ΜΜΕ να περάσουν, η αποδοχή της Χρυσής Αυγής από τον κόσμο είναι θετικότατη και υψηλή. Πουθενά δεν έχουμε συναντήσει ακραίες αντιδράσεις εκτός αν αυτές είναι από καθοδηγούμενες ομάδες των πολιτικών αντιπάλων μας.

Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το μοναδικό λαϊκό Κίνημα Εθνικής Αντίστασης, χωρίς εξαρτήσεις από την διεθνή και εγχώρια οικονομική ολιγαρχία και τα ξένα συμφέροντα.

Πιο απλά, είναι η Χρυσή Αυγή που στέκεται απέναντι σε όλους εκείνους που θέλουν να κόβουν από τους Έλληνες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, θέσεις από παιδικούς σταθμούς, τη δωρεάν υγεία, την φροντίδα των ηλικιωμένων και να ωθούν τα παιδιά μας σε μετανάστευση.

Η Χρυσή Αυγή στον πολιτικό της προγραμματισμό, προτάσσει το «Πρώτα οι Έλληνες». Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Χρυσή Αυγή, δεν είναι μόνο η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων, αλλά η Ελπίδα των Ελλήνων για μια νέα Ελλάδα, μιαν Ελλάδα της Ελευθερίας, της Προόδου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης».

– Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει κατ΄ επανάληψη τον αποκλεισμό της από τα ΜΜΕ. Μήπως υπάρχουν σημαντικές ευθύνες και στο κόμμα για την μετωπική σύγκρουση με την πλειοψηφία των ΜΜΕ; Ποια είναι η δική σας ερμηνεία για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και πως το αντιμετωπίζετε εσείς προσωπικά στη δική σας εκλογική μάχη;

«Αυτός ο αποκλεισμός από τα ΜΜΕ, αποτελεί μιαν αδήριτη πραγματικότητα, η οποία όμως συγχρόνως ερμηνεύει τις φοβίες του συστήματος, της καταπίεσης και της υποταγής του φρονήματος του Ελληνικού Λαού, απέναντι στον καθαρό λόγο, της λογικής και της εξυπηρέτησης των Εθνικών συμφερόντων, του σήμερα και του αύριο, που εκφέρει η Χρυσή Αυγή.

Με απλά λόγια, δεν θέλουν να ακουγόμαστε, επειδή μας φοβούνται.

Σε προσωπικό επίπεδο, βρίσκομαι σε συνεχή προσωπική επαφή με τον κόσμο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο, και πιστεύω αντιλαμβάνεστε ότι με αυτό τον τρόπο, που με εκφράζει και προσωπικά, δημιουργούνται ισχυρότεροι δεσμοί ανάμεσα στον πολίτη και ψηφοφόρο με το Κίνημα, και γκρεμίζονται δια παντός, τα ψεύδη και η λάσπη που δεχόμαστε.

Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο πεζοδρόμιο, δίπλα στον πολίτη, και οι υπόλοιποι σε τηλεοπτικά στούντιο μακρυά και «προστατευμένοι» από την πραγματική ζωή»

Ποια πιστεύετε πως είναι τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα και στα οποία θα πρέπει η Χρυσή Αυγή να εστιάσει τον προεκλογικό της λόγο για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

«Σημαντική παράμετρος αν και όχι τόσο νέο δεδομένο, διότι ο σχεδιασμός προϋπάρχει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, είναι οι δυσμενείς εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα ομιλώ για την τουρκική επιβολή και την προοπτική που υπάρχει, τόσο στην μελλοντική κυβέρνηση, όσο και στην μελλοντική αξιωματική αντιπολίτευσή της, κατ’ ανάλογο με την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ικανοποίηση των επεκτατικών επιδιώξεων της Τουρκίας, σε ό,τι αφορά τον ορυκτό μας πλούτο και το Αιγαίο. Κοινή η πορεία των δύο αλληλο-εξαρτώμενων, καθότι υπακούουν διαχρονικά στο ίδιο αφεντικό.

Η Χρυσή Αυγή, πάντοτε εστιάζει στα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, στην προστασία της εθνικής κυριαρχίας, στην αξιοπρέπεια του πολίτη, στην απεξάρτηση της Παιδείας από την αριστερή προπαγάνδα, στην οικονομική αυτάρκεια, μέσω της εθνικής παραγωγής και φυσικά ενός Εθνικού Κράτους Δικαίου. Μια Ελλάδα, που θα ανήκει στους Έλληνες».

-Κατά καιρούς έχετε εισπράξει καταιγισμό επιθέσεων από διάφορα ΜΜΕ αναφορικά με ακραίες, όπως χαρακτηρίζονται, θέσεις σας για τη Μακρόνησο, ή για το γεγονός ότι κυκλοφορούν φωτογραφίες σας να χαιρετάτε με ναζιστικό τρόπο. Τι συμβαίνει τελικά; Είστε «νοσταλγός» της χούντας όπως σας κατηγορούν με ναζιστικές καταβολές;

«Όποιος είναι αντίθετος με το καθεστώς των υπαλλήλων των ξένων συμφερόντων, έχει τρία κεφάλια κι έξι πόδια. Ο Ελληνικός Λαός υπέστη μια σκληρή Χρυσαυγιάδα την εποχή των συλλήψεων, αλλά εκείνες οι μέρες πέρασαν. Το ψέμα έχει κοντά πόδια.

Λίγο ενδιαφέρει αν εγώ πριν τριάντα χρόνια χαιρέτησα με υψωμένη την δεξιά. Αυτό που κυρίως ενδιαφέρει, είναι ότι σήμερα, υψώνω όχι μόνο το χέρι μου αλλά όλο το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ Πατρίδα, Θρησκεία και Οικογένεια.

Αν αυτό με κάνει νοσταλγό καλύτερων εποχών, το αφήνω στην κρίση των αναγνωστών σας. Έχω όμως να τονίσω το εξής: το να είσαι νοσταλγός, σημαίνει ότι ζεις στο παρελθόν, σε μια εικονική πραγματικότητα.

Η Ιδέα του Εθνικισμού, είναι πρωτίστως ιδέα προοδευτική που έχει σταθερά την ματιά της στο μέλλον. Ας γκρεμίσουμε επιτέλους τον μύθο που μας σερβίρουν τις τελευταίες κυρίως 10ετίες, ότι η αριστερά είναι αυτή που εκφράζει το νέο και την πρόοδο.

Αντιθέτως ο Εθνικισμός είναι αυτός που αποτελεί την νιότη του κόσμου. Και δεν είναι τυχαίο ότι τα υψηλότερα ποσοστά της, η Χρυσή Αυγή τα λαμβάνει στις ηλικίες 17-24. Οι νέοι αυτοί δεν μπορεί να καταμετρηθούν ως νοσταλγοί, αλλά αυταπόδεικτα είναι το νέο και η πρόοδος».

– Πρόσφατα στη Βουλή είχατε αναφέρει ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι ουρά κανενός». Αυτό σημαίνει ότι αποκλείετε οποιαδήποτε σκέψη για μετεκλογική συνεργασία με άλλα κόμματα όπως για παράδειγμα με την Ελληνική Λύση, εάν καταφέρει να μπει τελικά στη Βουλή;

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι δογματικά αντίθετη σε συνεργασίες, προς όφελος των Ελλήνων. Εξ’ άλλου το λέει και το όνομά μας, είμαστε «Λαϊκός Σύνδεσμος».

Αυτή είναι και η έννοια της εθνικής πανστρατιάς που διακήρυξε ο αρχηγός μας Ν.Γ.Μιχαλολιάκος, στις επερχόμενες κρίσιμες για την Πατρίδα μας εκλογές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε στην Βουλή για να κάνουμε το δεκανίκι κανενός.

Δεν σημαίνει ότι βάζουμε στο ζύγι, την εντολή του Ελληνικού Λαού, με το μικροπολιτικό συμφέρον. Κάθε ωφέλιμο για τους Έλληνες νομοσχέδιο το στηρίζουμε, και κάθε μη ωφέλιμο το καταψηφίζουμε.

Σε ότι αφορά την Ελληνική Λύση, επιτρέψτε μας να κρατήσουμε την πολιτική μας σοβαρότητα και να μην έχουμε καμία σχέση με στημένα συστημικά πολιτικά σχήματα, πολιτικών γυρολόγων και τσαρλατάνων. Εξ’ άλλου αφού έχει ανοιχτή αλληλογραφία με τον Ιησού, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποια άλλη συνεργασία για βοήθεια».

– Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος πως κρίνεται τον κατακερματισμένο χώρο της δεξιάς, δεξιά της ΝΔ; Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ένωσή του και πως κρίνεται αυτές που έχουν ήδη έχουν υπάρξει;

«Η ιστορία του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου τον οποίο ζω από πολύ νεαρή ηλικία, από την πρώτη μου πολιτικοποίηση σε ηλικία δεκαπέντε ετών, με το κόμμα της Εθνικής Παράταξης το 1977, έως και σήμερα, με τα πρόσωπα, τα κόμματα, τις οργανώσεις τους εμμίσθους, τους Δούρειους ίππους, τους παντογνώστες και λοιπά δεν μπορεί να αναπτυχθεί, στο λίγο χρόνο και χώρο, μιας απάντησης.

Γενικά να σας αναφέρω, ότι κανένα πρόβλημα δεν θα είχαμε, να συνεργαστούμε με υγιείς εθνικές δυνάμεις. Η μακρά εμπειρία μου όμως στο χώρο, μου έμαθε ότι δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι μέχρι στιγμής εφικτό.

Η Χρυσή Αυγή έχει αντέξει στον χρόνο και στις προκλήσεις, ακριβώς γιατί ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε τις αρχές της. Σε ό,τι αφορά, την λεγομένη «δεξιά» η Χρυσή Αυγή δεν περιχαρακώνεται σε χαρακτηρισμούς και διαχωρισμούς του παρελθόντος, διότι αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες και δεν κρύβεται πίσω από ταμπέλες.

Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ακραιφνώς Λαϊκή Δεξιά, προασπιζόμενη τα εθνικά δίκαια και το τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και τα λαϊκά συμφέροντα και το δίκαιο των Ελλήνων εργαζομένων, εργατών, αγροτών, βιοτεχνών και επαγγελματιών, και την πολυπόθητη δικαιοσύνη. Αυτά ήσαν τα αδικαίωτα οράματα της πρώτης στην παγκόσμια ιστορία Εθνικιστικής επανάστασης, της Εθνεγερσίας του 1821.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ό,τι αφορά το σήμερα και τις σε πολύ λίγες ημέρες εκλογές, προτρέπω τους ευαισθητοποιημένους στα Εθνικά θέματα πολίτες, να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, την σίγουρη επιλογή, για μια Ελλάδα ελεύθερη και ελληνική».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.