ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μήνυση Κ.Βαξεβάνη σε Κ.Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση – Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια κατά του πρωθυπουργού

Μήνυση Κ.Βαξεβάνη σε Κ.Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση – Ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ

Επιδόθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη ο δημοσιογράφος και εκδότης, Κώστας Βαξεβάνης, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η αγωγή επιδόθηκε σήμερα, 25 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αποφάσισε να προσφύγει στα αστικά δικαστήρια κατά του πρωθυπουργού, μετά τις δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, περί εμπλοκής του σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο κι από δικαστική απόφαση.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός μία ημέρα μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, υπουργών, οικονομικών παραγόντων και άλλων, δήλωσε δημοσίως ότι ο εκδότης του Documento «είναι ο μόνος δημοσιογράφος ο οποίος εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου, σε ροή ρωσικού χρήματος προς την πατρίδα μας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε, επίσης, ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στη Ελλάδα». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επιπλέον ότι «αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Ακριβώς επειδή αυτό δεν προκύπτει από καμία δικαστική απόφαση, ο δημοσιογράφος και εκδότης αποφάσισε να καταθέσει αγωγή.

Στην αγωγή του γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει αποζημίωση από τον πρωθυπουργό, ύψους 100.000 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.