ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Μηταράκης: «Σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο»

«Θα καταθέσω όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία»

Ν.Μηταράκης: «Σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο»

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης κάνει λόγο για «σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο», επισημαίνοντας πως «θα καταθέσω όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία».

Ειδικότερα, έδωσε ομιλία στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου και ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό.

«Προφανώς, κανείς δεν έχει ξεχάσει τι βιώσαμε ως χώρα την περίοδο 2015-19. Τις εκατοντάδες χιλιάδες αφίξεις, τις υπερχειλισμένες δομές στα νησιά μας, την κατάσταση στην Ειδομένη και στις πόλεις μας. Μια κατάσταση που η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα δεχθεί, ποτέ, να επαναληφθεί», ανέφερε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που «θέσαμε κατά την επανασύσταση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου. Εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, στηριζόμενοι σε 7 πυλώνες δράσεις».

«Η πολιτική της Ελλάδος, έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στα κυκλώματα λαθροδιακινητών. Καθώς η Τουρκία δεν ελέγχει, από επιλογή προφανώς, τα δυτικά της σύνορα, κατά παράβαση και του διεθνούς δικαίου, και της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016.

Τα κυκλώματα τώρα προσπαθούν να παρακάμψουν την νόμιμη φύλαξη των συνόρων με δύο τρόπους: Πρώτον με την χρήση μεγάλων σκαφών, με κατεύθυνση την Ιταλία.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι επιβιβάζονται δεκάδες ή εκατοντάδες μετανάστες σε σκάφη, σε Τουρκικά λιμάνια και δεν το βλέπουν οι αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εμφανώς πολύ επικίνδυνη διαδρομή, με συχνά ναυάγια σε διεθνή ή Ελληνικά ύδατα. Δεύτερος τρόπος, η εργαλειοποίηση των νησίδων του Έβρου, η πρακτική δηλαδή της «ως δια μαγείας» εμφάνισης μεταναστών, σε ακατοίκητες νησίδες του Έβρου, αποτέλεσμα διαρκών αλλαγών στην ροή του ποταμού», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.