ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν/σ για «γάμο» και τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+: Ποιοι είναι οι βουλευτές από όλα τα κόμματα που θα καταψηφίσουν-απέχουν

Πρώτη φορά κυβερνών κόμμα θα χρησιμοποιήσει την αντιπολίτευση για να περάσει ν/σ το οποίο απορρίπτει η πλειοψηφία της κοινωνίας

Ν/σ για «γάμο» και τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+: Ποιοι είναι οι βουλευτές από όλα τα κόμματα που θα καταψηφίσουν-απέχουν

«Η ώρα της αλήθειας» για το ποιοι θα ψηφίσουν υπέρ και ποιοι κατά του ν/σ για τον «γάμο» και την τεκνοθεσία από ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα πλησιάζει και τουλάχιστον με βάση το τι έχουν δηλώσει δημοσίως παρουσιάζει ενδιαφέρον ποιοι βουλευτές από κάθε κόμμα θα καταψηφίσουν ή έστω θα απέχουν από την ψηφοφορία (δεν είναι καθαρή θέση αλλά θα λογιστεί ως αρνητική).

Ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ θα ψηφίσει «όχι» και οι περισσότεροι ανήκουν στην σαμαρική ομάδα.

«Όχι» θα ψηφίσει ο Μιλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία), ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Φώντας Μπαραλιάκος, ο Κώστας Καραγκούνης, η Άννα Καραμανλή.

Την αντίθεση με το νομοσχέδιο εκδήλωσαν ακόμη οκτώ βουλευτές, ο Βασίλης Γιόγιακας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Θανάσης Δαβάκης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γιώργος Καρασμάνης.

Μεγάλος είναι ο αριθμός που θα βρεθούν μεταξύ καταψήφισης και αποχής και αυτό γιατί η αποχή συμφέρει περισσότερο.

Είναι του στιλ «δεν συμφωνώ αλλά δεν πάω και κόντρα στην ηγεσία».

Οι περίπου 24 βουλευτές αυτή την κατηγορία είναι οι Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Πασχαλίδης, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Θάνος Πλεύρης (θα απόσχει), Περικλής Μαντάς, Μάριος Σαλμάς, Άγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Γεωργαντάς, Χρήστος Κέλλας, Μάρκος Καφούρος, Γιάννης Καλλιανός, Κώστας Κεφαλογιάννης, Στέλιος Πέτσας( θα απόσχει σίγουρα), Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Λάκης Βασιλειάδης, Μάνος Κόνσολας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιάννης Οικονόμου.

Συνολικά υπολογίζεται ότι περίπου 40 με ανώτερο αριθμό το 45 θα είναι αυτοί από ΝΔ που θα καταψηφίσουν ή θα απόσχουν.

Στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν τα προβλήματα καθώς δίπλα στους βουλευτές Παύλο Πολάκη, Νίνα Κασιμάτη και Αθηνά Λινού, που φέρονται να εκφράζουν ισχυρούς προβληματισμούς για το σχέδιο νόμου, προστέθηκε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μίλτος Ζαμπάρας.

Υπενθυμίζεται ότι και ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αριθμητικό, αλλά καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, οι χειρισμοί του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, να καταθέσει πρόταση νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με πολύ πιο προωθημένες θέσεις χωρίς να ενημερώσει τους βουλευτές του και η επιβολή κομματικής πειθαρχίας στη συνέχεια για την ψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου έχουν προκαλέσει εκνευρισμό εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ. πό τους 32 βουλευτές που διαθέτει το ΠΑΣΟΚ περίπου 12-15 βουλευτές, ειδικά αυτοί της επαρχίας, διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις.

Δηλαδή μιλάμε για ένα ποσοστό 40-45% του κόμματος…

Μεταξύ́ αυτών είναι η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Ευαγγελία Λιακούλη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι βουλευτές Μανόλης Χνάρης, Απόστολος Πάνας, Νάγια Γρηγοράκου, Χριστίνα Σταρακά, Ανδρέας Πουλάς, Τάσος Νικολαΐδης, Κατερίνα Καζάνη, Ελένη Βατσινά, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Ιλχάν Αχμέτ, Μπουρχάν Μπαράν και Σταύρος Μιχαϊλίδης.

Το κόμμα θα στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο, όμως, οι βουλευτές του θα τοποθετηθούν κατά συνείδηση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Tο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ στηρίζεται σε δύο πρωτοτυπίες:

Δημιουργός του είναι ένα υποτίθεται… δεξιό κόμμα και αν περάσει (που είναι το πιθανότερο), αυτό θα γίνει με τους ψήφους της αντιπολίτευσης.

Βέβαια, το πραγματικό πρόβλημα το έχει ο ελληνικός λαός και αυτό γιατί διαφωνεί στην συντριπτική του πλειοψηφία στο να δοθούν ανήλικα παιδιά στα ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+ και δεν έχει που να στραφεί για να βρει το δίκιο του πολιτικά.

Στην ουσία για αυτό το ν/σ οι όποιες διαφωνίες της αντιπολίτευσης είναι για το γεγονός ότι «πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερα»!

Δηλαδή να καταργηθεί η πατρότητα και η μητρότητα όπως και να επιτραπεί η παρένθετη κύηση.

Βασικά αυτά θα είναι τα επόμενα στάδια μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι πράγματα που θα συμβούν μόλις ξεκινήσουν οι πρώτες πρόσφυγες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

H Nέα Δημοκρατία σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2024 θα δοκιμαστεί ως κόμμα διότι για πρώτη φορά μεγάλος αριθμός βουλευτών της θα καταψηφίσουν ή θα απόσχουν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αυτό αλλά αυτό που φοβούνται περισσότερο στο κόμμα είναι η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Το κόμμα είναι πλέον κεντρώο, δεν έχει καμία σχέση με την παραδοσιακή κεντροδεξιά και τις αξίες του ιδρυτή ενώ έχουν εισρεύσει στοιχεία από το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και άλλες παραφυάδες της Κεντροαριστεράς.

Αυτά θα τα πει ο πρώην πρωθυπουργός και θα καταγγείλει ότι
η ΝΔ έχει διολισθήσει σε μία αριστερίζουσα ατζέντα, την γνωστή «woke» κουλτούρα.

Θα υπερασπιστεί την στήριξη στην φυσιολογική οικογένεια και τα γονεϊκά πρότυπα του πατέρα και της μητέρας και θα μιλήσει για το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα, το οποίο θα γίνει ακόμα χειρότερο με την υπερψήφιση αυτού του ν/σ καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα παιδιά που θα δοθούν στους ΛΟΑΤΚΙ+ να γαλουχηθούν σε παρόμοιες οπτικές γωνίες

Το βασικότερο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ όπως και στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι αυτό καθεαυτό το νομοσχέδιο αλλά το γεγονός ότι δεν είναι δικό τους νομοσχέδιο.

Στην ουσία αν το ψηφίσουν δεν θα έχουν τίποτα για να διαφέρουν από τη Νέα Δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αν δεν διαφέρεις τότε πως θα αντιπολιτευτείς;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.