ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Μητσοτάκης προς Α.Τσίπρα: «Δημιουργείτε στρατό ατάκτων για να κάψετε την Αθήνα όταν γίνετε αντιπολίτευση»

Κ.Μητσοτάκης προς Α.Τσίπρα: «Δημιουργείτε στρατό ατάκτων για να κάψετε την Αθήνα όταν γίνετε αντιπολίτευση»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα σώμα κουκουλοφόρων που θα καίει την Αθήνα και την χώρα μετά την εκλογική ήττα του Α.Τσίπρα στις εθνικές εκλογές είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για την παράδοση των πανεπιστημίων στον Ρουβίκωνα αλλά και σε εμπόρους ναρκωτικών

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να υποβαθμίσει την ανεξέλεγκτη κατάσταση λέγοντας «μας φέρατε φωτογραφίες που δείχνουν ότι οι τοίχοι του Πολυτεχνείου έχουν σπρέι. Το πολυτεχνείο όμως κάηκε επι των ημερών σας και όχι των δικών μας». Υποστήριξε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποιεί τα δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξει το δρόμο ίδρυσης μη κρατικών ιδρυμάτων.

Η συζήτηση προκλήθηκε μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το «πανεπιστημιακό άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «παραβατικό άσυλο»» και προανήγγειλε ότι ΝΔ θα καταργήσει τον σχετικό νόμο.

Απο την πλευρά του ο πρωθυπουργός είπε πως «η εγκληματικότητα είναι ένα φαινόμενο της κοινωνίας στην οποία ζούμε» ενώ υποστήριξε πως το σχέδιο της ΝΔ είναι η δυσφήμιση των δημόσιων πανεπιστημίων προκειμένου να δημιουργηθεί η ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών.

Παράλληλα επιχείρησε να δείξει ότι η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και να πείσει ότι το έντονο αίσθημα ανασφάλειας που υπάρχει στην κοινωνία αποτελεί προϊόν… fake news. «Περιγράφετε μια κατάσταση σαν να ζούμε στην Γκόθαμ Σίτι. Αυτή με τον Μπάτμαν» είπε.

«Επιχειρείται να ωραιοποιήσετε την κατάσταση» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης για να καταγγείλει απόπειρες δημιουργίας νέας γενιάς ατάκτων που θα λάβει δράση μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μήπως βολεύεστε με αυτή την κατάσταση; Μήπως η προκλητική ανοχή σε γκρουπούσκουλα είναι μια προετοιμασία για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα; Μήπως επιτρέπετε σε αυτές τις ομάδες να κάνουν ανώδυνη εκπαίδευση για να ξεχυθούν στους δρόμους και να κάψουν την Αθήνα όταν περάσετε στην αντιπολίτευση όπως έκαναν το 2008 που εσείς δεν είχατε πει κουβέντα. Δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Έχετε την ιστορία σας» ειπε χαρακτηριστικά. «Είστε το χθες του ψέματος και της ισοπέδωσης. Η ιστορία σας έχει ξεπεράσει» είπε σε άλλο σημείο απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Απαντώντας ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι υπάρχουν θύματα και στις δύο πλευρές «του ιδεολογικού χάρτη» και αναφέρθηκε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την Χρυσή Αυγή αλλά και στην δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα.

Με επιστολές καθηγητών και φοιτητών η πρωτολογία Μητσοτάκη

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρωτολογία του αρχηγού της ΝΔ που περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια επικαλούμενος μάλιστα επιστολές και ανακοινώσεις καθηγητών και φοιτητών.

– «Τεράστιο πρόβλημα και απειλή για τις ζωές και την ίδια την Δημοκρατία η κατάσταση στα πανεπιστήμια. Η ανομία και η εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια εξάγονται»

– «Οι δραστηριότητες εντός των πανεπιστημίων είναι του κοινού ποινικού δικαίου όπως διακίνηση ναρκωτικών. Την ίδια ώρα οι συλλογικότητες ελέγχουν πανεπιστημιακές σχολές που μετέτρεψαν σε ορμητήρια για επεισόδια και καταστροφές και βιοτεχνίες μολότοφ.

– «Αυτό που άλλοτε λέγαμε «Πανεπιστημιακό Άσυλο» έχει καταλυθεί από τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους. Έγινε «Παραβατικό Άσυλο».

– «Η διακίνηση ιδεών και η γνώση διώκονται στον φυσικό τους χώρο

– «Η επέτειος Πολυτεχνείου έχει μετατραπεί σε γιορτή ρίψης μολότοφ

– «Στην Ελλάδα του κυρίου Τσίπρα ο μόνος χώρος που δεν μπορείς να εκφράσεις ελεύθερα τις απόψεις σου είναι τα δημόσια πανεπιστήμια»

– Η Ερώτηση έχει συνταχθεί από την τραυματική εμπειρία όσων εμπλέκονται στην τραγωδία των πανεπιστημίων. Την συνυπογράφουν 1.500 φοιτητές που αναφέρουν σε επιστολή τους ότι φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη του πανεπιστημίου που εγκαταλείπεται στην τύχη του. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσετε κυρίε Τσίπρα όχι σε εμένα

– Μέχρι πότε να θα ανέχεστε παρακρατικές φασιστικές πρακτικές αυτών των ομάδων και θα αδιαφορείτε σε όσους ορθώνουν το ανάστημά τους

– Με ποιους είστε; Με τους καθηγητές, τους φοιτητές ή με τις ομάδες των τραμπούκων; Εμείς είμαστε με τους καθηγητές και όχι με το βαποράκι. Είμαστε με τον φοιτητή και όχι τον καταληψία. Είμαστε με την κανονικότητα και την νομιμότητα. Είμαστε με όσους λένε έως έδώ. Φτάνει πια αξίζουμε καλύτερα από αυτή την ντροπή.

– Είστε υπερήφανος που είστε πρωθυπουργός που άφησε τα δημόσια πανεπιστήμια σε αυτή την κατάντια και επιμένετε ότι το θέμα αυτό αφορά λίγους και πως αυτό το ζήτημα αφορά την ακροδεξιά ατζέντα αν και αφορά την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα πανεπιστήμια γιατί δεν θέλει.

– Όλα αυτά θα τελειώσουν. Με ΝΔ τα πανεπιστήμια μας θα καθαρίσουν από λαθρέμπορους και εμπόρους ναρκωτικών και τραμπούκους. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα για κατάληψη από εξωπανεπιστημαικά στοιχεία Όσοι ασχημονούν θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί. Δεν θα αλλάξει ο νόμος, θα καταργηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– «Είστε το χθες του ψέματος και της ισοπέδωσης. Η ιστορία σας έχει ξεπεράσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.