ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

K.Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Βιώνουμε εθνική καταστροφή με εκβιασμούς & παζάρια – Φύγετε μαζί με την αποτυχία σας

K.Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Βιώνουμε εθνική καταστροφή με εκβιασμούς & παζάρια – Φύγετε μαζί με την αποτυχία σας

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ευθύς εξαρχής εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης μιλώντας για εκβιασμούς και παζάρια και συνειδήσεις που αντηλλάγησαν με υπουργικές καρέκλες.

«Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ γιατί είναι η τελική πράξη μιας επιζήμιας συμφωνίας, που χρονολογείται μέσα από μια επιζήμια διαδικασία που ευτελίζει τα κοινοβουλευτική ήθη και αφήνει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ηθικά απαξιωμένους. Βασιστήκατε σε ευκαιριακές συμμαχίες για να ψηφίσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών που απορρίπτει η πλειοψηφία του λαού. Γεγονός που εξηγεί γιατί ο κ. Τσίπρας επίγειται να τεθεί σε ισχύ.

Έκανε λόγο για «εθνική υποχώρηση» και είπε πως ο κ. Τσίπρας «επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα χωρίς να έχει πολιτική νομιμοποίηση. Η ελληνική Δημοκρατία έζησε και ζει στιγμές πολιτικής συναλλαγής. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε και βλέπουμε εκβιασμούς. Όλοι έχουν αντιληφθεί τα παζάρια που έχουν γίνει. Συνειδήσεις ανταλλάχτηκαν με χαρτοφυλάκια. Νομοσχέδια περνούν με βουλευτές μιας χρήσης. Δίνεται εν λευκώ εξουσιοδότηση από βουλευτές να ψηφίσουν όλα τα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση, παραθέτοντας τον όρκο τους».

«Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα ψηφιστεί με δανεικές ψήφους από βουλευτές του Καμμένου που παίζει θέατρο. Που έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε.

Αναφέρθηκε στην κόντρα Τσίπρα-Καμμένου και τόνισε πως «ένας τετραετής τραγέλαφος τελειώνει με ένα μελόδραμα. Το ύστατο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση».

«Η δική σας πολιτική ρίχνει νερό στον μύλο των εχθρών της Δημοκρατίας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να πάμε σε εκλογές και να έρθει πολιτική κάθαρση» επανέλαβε.

«Η σημερινή σύνθεση της Βουλής με την αριθμητική που διαμόρφωσε η κυβέρνηση με εκβιασμούς και παζάρια να είναι πλαστές», ανέφερε.

«Φύγετε μαζί με την αποτυχία σας και τα δύο σας Μνημόνια. Αφήστε τους Έλληνες να αναπνεύσουν», τόνισε.

Αλήθεια πρώτη

Αλήθεια πρώτη, λοιπόν. Η Συμφωνία αυτή ανατρέπει μία πάγια εθνική στρατηγική. Εδώ και 140 χρόνια, η Ελλάδα ποτέ δεν επέτρεψε να μονοπωλήσει κάποιος τρίτος τον όρο Μακεδονία. Και δεν αναγνώρισε ποτέ διακριτή μακεδονική εθνότητα. Ποτέ.

Η σταθερή και καθαρή αυτή στάση τώρα αλλάζει. Και αυτό γίνεται με κοινό όχημα την εθνικότητα, την ταυτότητα και τη γλώσσα. Τρεις έννοιες που η κυβέρνησή σας τις δέχτηκε ως «μακεδονικές».

Αλήθεια δεύτερη

Από το πρώτο κιόλας άρθρο της Συνθήκης σημειώνεται η γλώσσα των γειτόνων ως «μακεδονική». Ισχυριστήκατε ψευδώς ότι αυτή είχε αναγνωριστεί από το 1977.

Σας διέψευσαν, όμως, και τα πρακτικά της Σύσκεψης Αρχηγών των Σκοπίων που διέρρευσαν. Εκεί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί ομολογούσαν ότι ανέκαθεν η Ελλάδα δεν αναγνώριζε «μακεδονική» γλώσσα.

Όπως βέβαια και το ΝΑΤΟ, βέβαια, ύστερα από δική μας παρέμβαση. «Macedonian language is unacceptable to one NATO delegation», σημείωνε σε επίσημο έγγραφό του, από το 2000 κύριε Τσίπρα.

Το κατέθεσα, αλλά απάντηση δεν πήρα. Είμαι περίεργος να δω αν θα πάρω σήμερα.

Όσο για το επιχείρημα ότι, τάχα, αυτή η γλώσσα ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες, είναι χωρίς περιεχόμενο. Εκεί ανήκουν και τα βουλγάρικα και τα σέρβικα.

Ούτε και οι Σκοπιανοί είπαν, ποτέ, ότι μιλούν την αρχαιοελληνική γλώσσα. Τη «μακεδονική» ζητούσαν -και αυτήν τους δώσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Βουλγάροι δεν αναγνώρισαν ποτέ μακεδονική γλώσσα. Και ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια γλώσσα και κανείς δεν μπορεί να την καθιερώσει.».

Αλήθεια τρίτη

Το άρθρο 7 ορίζει ότι, για τα Σκόπια, με τους όρους «Μακεδονία» και «Μακεδονικός» θα περιγράφεται -διαβάζω: «H επικράτεια, η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά τους. Με την δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά».

Όλα αυτά, όμως, συνιστούν τον ορισμό της εθνικής ταυτότητας.

Πιο καθαρός ορισμός έθνους δεν έχει υπάρξει. Και στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, συγκροτούν και κάτι νέο, απαράδεκτο: Μια ταυτότητα «μακεδονική», που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα.

Και η οποία δεν αποκαλείται καν «βορειομακεδονική», ώστε να συνδέεται -έστω και τυπικά- με το νέο όνομα των Σκοπίων.

Η συμφωνία, λοιπόν, αναγνωρίζει στους πολίτες αυτούς το δικαίωμα να προσδιορίζονται -επίσημα και νομικά- πλέον ως «Μακεδόνες» -κι έτσι θα αναγράφονται και στα διαβατήριά τους.

Αλήθεια τέταρτη

Καταφέρατε ακόμη και το περιβόητο erga omnes -δηλαδή το να υπάρχει ένα όνομα για όλες τις χρήσεις- να το στρέψετε σε βάρος των δικών μας συμφερόντων.

Ούτε εδώ πήρα απάντηση.

Το άρθρο 1.8 της Συμφωνίας λέει ξεκάθαρα: «Τα Μέρη θα χρησιμοποιούν το όνομα και τις ορολογίες του Άρθρου 1.3, για όλες τις χρήσεις και για όλους τους σκοπούς erga omnes. Είτε εσωτερικά είτε σε όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς Οργανισμούς».

Tι σημαίνει αυτό; Ότι το erga omnes δεσμεύει και τις δύο χώρες. Και την Ελλάδα και τα Σκόπια.

Συνεπώς η «μακεδονική» ταυτότητα και η «μακεδονική» γλώσσα, που αναγνωρίζονται -επισήμως και μονοπωλιακά- στους Σκοπιανούς, καθίστανται πλέον υποχρεωτικές και στην Ελλάδα.

Είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να αποκαλούμε «Μακεδόνες» τους κατοίκους της χώρας αυτής.

Να το χαίρεστε το erga omnes σας, κύριοι της συμπολίτευσης.

Και, βέβαια, το πρόβλημα προκύπτει στο πολλαπλάσιο σε σχέση με τα εμπορικά σήματα.

Εκατοντάδες εταιρίες που χρησιμοποιούν το επίθετο «μακεδονικός» στο brand τους είναι ήδη τραγικά εκτεθειμένες αφού το ζήτημα των σημάτων έχει παραπεμφθεί στο μέλλον.

Αλήθεια πέμπτη

Η Συμφωνία δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη «Μακεδονία» ή «Μακεδόνες» σε σχέση με την Ελλάδα. Πουθενά δεν γράφει «Έλληνες Μακεδόνες» ή «ελληνική Μακεδονία». Αντίθετα, η Μακεδονία μας, προσδιορίζεται ως «η βόρεια περιοχή… του Πρώτου Μέρους».

Οι ηγέτες της FYROM, φρόντισαν να μην αποδεχθούν τίποτα το οποίο θα απέδιδε άμεσα τον όρο «μακεδονικός» και στην Ελλάδα. Για λογαριασμό τους πάλεψαν για τα συμφέροντα τους και απέκρουσαν τον όρο «ελληνική Μακεδονία».

Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Τσίπρας και οι περήφανοι διαπραγματευτές του τους το επέστρεψε, προσβάλλοντας όχι μόνο την Ιστορία, αλλά και την πραγματικότητα.

Και επειδή είδα μια χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που επέκρινε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επειδή είπαν ότι δεν μπορούν να αποκαλούν τους γείτονές μας Μακεδόνες, μου κάνει πραγματική εντύπωση το θράσος σας.

Ζητάτε και τα ρέστα εσείς που υπογράψατε μια συμφωνία που περιγράφει την ελληνική Μακεδονία ως “το βόρειο τμήμα του πρώτου μέρους” και που δεσμεύει τους Έλληνες να προσφωνούν τον κ Ζάεφ ως “Μακεδόνα Πρωθυπουργό”.

Δείτε live

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.