«Δούρειος Ίππος» ο Ε.Μεϊμαράκης: Μετά «το τιμητικό για Ελλάδα Νόμπελ του Τσίπρα» μιλάει για «μείζον λάθος Μητσοτάκη»

«Δούρειος Ίππος» ο Ε.Μεϊμαράκης: Μετά «το τιμητικό για Ελλάδα Νόμπελ του Τσίπρα» μιλάει για «μείζον λάθος Μητσοτάκη»

Σε «Δούρειο Ίππο» του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ε.Μεϊμαράκης καθώς ερωτηθείς το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ για το αν βολεύει τη ΝΔ η πόλωση και η όξυνση του κλίματος απάντησε χαρακτηριστικά: «Αν το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη του εισηγείται όξυνση του πολιτικού κλίματος, εγώ το θεωρώ μείζον λάθος».

Μάλιστα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μεϊμαράκης όταν ρωτήθηκε για εάν θεωρεί ότι η ΝΔ βρίσκεται σε καλό δρόμο, απάντησε με νόημα: «Αυτά θα τα συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Θεωρώ σε ώρα μάχης δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες συζητήσεις. ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

«Στα βασικά συμπίπτουμε. Στις αρχές, τις αξίες και τα οράματα συμπίπτουμε. Σε ώρα μάχης απαγορεύεται η όποια συζήτηση η οποία μπορεί να παρερμηνευτεί».

Τέλος, αναφορικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, σημείωσε: «Είμαι υπέρ της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Θεωρώ τις Βρυξέλλες κρύες και γραφειοκρατικές. Για αυτό δεν ξετρελάθηκα με την πρόταση. Όταν όμως καλείσαι να μπεις στη μάχη για να προσφέρεις και να προσθέσεις στα ποσοστά του κόμματος, τότε ανταποκρίνεται».

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και το προηγούμενο «μαργαριτάρι» του Ε.Μεϊμαράκη ο οποίος προ ημερών προχώρησε σε μια άνευ ορίου τραγική δήλωση υπέρ της υποψηφιότητας για το βραβείο Νόμπελ των Τσίπρα-Ζάεφ!

Τότε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «Η πρόταση υποψηφιότητας για το Νόμπελ Ειρήνης στον οποιοδήποτε Έλληνα πρωθυπουργό αναμφίβολα είναι τιμητική για τη χώρα».

Πολλοί είναι αυτοί μέσα στη ΝΔ που σχολίασαν ότι με τέτοιες δηλώσεις δεν γίνεται αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το «συγχωροχάρτι», βασικά ο έπαινος από το κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στην Α.Τσίπρα για την εκχώρηση της Μακεδονίας και μάλιστα από έναν πολιτικό ο οποίος θεωρείται ότι εκφράζει την «καραμανλική πτέρυγα» άσχετο αν τέτοια δεν υπάρχει ως ενιαίο σύνολο, δημιουργεί τεράστιο ζήτημα για τη ΝΔ και για τον Κ.Μητσοτάκη προσωπικά.

Ερωτηθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων για την πρόταση 33 ευρωβουλευτών από 16 χώρες να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έδωσε τα εύσημα γιατί οι ξένοι θέλουν να βραβεύσουν τον Α.Τσίπρα, επειδή ξεπούλησε (κανονικά «ξεπούλησε» αν θεωρήσουμε ότι ο πρώην κυβερνητικός εταίρος Π.Καμμένος είχε δίκιο για τα 50 εκατ. του Σόρος στην κυβέρνηση). την Μακεδονία!

Να θυμίσουμε ότι ο Ε.Μεϊμαράκης βαρύνεται μέχρι σήμερα με το «έγκλημα» της μείωσης της θητείας για καθαρά προεκλογικούς λόγους το 2009 στους 9 μήνες για τον Στρατό Ξηράς, κάτι που μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα επάνδρωσης στις μονάδες της παραμεθορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.