ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Β.Σπανάκης: Ζητά τη μείωση γραφειοκρατίας για τα επιδόματα στους ανασφάλιστους υπερήλικες

Β.Σπανάκης: Ζητά τη μείωση γραφειοκρατίας για τα επιδόματα στους ανασφάλιστους υπερήλικες

Τη μείωση της γραφειοκρατίας για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή και τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, ζήτησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων χορηγείται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανασφάλιστους υπερήλικες καθώς και σε άτομα που δεν έχουν συγκεντρώσει τον απαραίτητο για την συνταξιοδότηση ασφαλιστικό χρόνο, ηλικίας άνω των 67 ετών κατά κύριο λόγο», αναφέρει ο κ. Σπανάκης και αφού επισημαίνει την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι δικαιούχοι και οι συγγενείς τους μέχρι να εγκριθεί η χορήγηση του συγκεκριμένου Επιδόματος προτείνει τη μείωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων: «Η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα περιορίσει την ταλαιπωρία των δικαιούχων και των οικογενειών τους, θα μειώσει τη γραφειοκρατία και τις ουρές και θα απελευθερώσει εργατοώρες, συμβάλλοντας στην ταχύτερη απόδοση του», λέει χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Σπανάκης ζητάει επίσης ενημέρωση για τον αριθμό των αιτήσεων χορήγησης του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς και για τον χρόνο που χρειάζεται κατά μέσο όρο για τη χορήγηση του Επιδόματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.