Χ.Κέλλας: «Οι λοιμωξιολόγοι διέγνωσαν αυτοάνωση πνευμονία – Πήγαινα κατευθείαν για εισαγωγή στη ΜΕΘ»

Χ.Κέλλας: «Οι λοιμωξιολόγοι διέγνωσαν αυτοάνωση πνευμονία – Πήγαινα κατευθείαν για εισαγωγή στη ΜΕΘ»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης αναφέρθηκε στην προσωπική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό.

«Ξεκίνησε ανώδυνα με μερικά δέκατα. Προς μεγάλη έκπληξη ήρθε θετικό το τεστ στον κορωνοϊό στις 12 Μαρτίου. Από τις 15 του μηνός ξεκίνησε υψηλός πυρετός, εισαγωγή, χορήγηση χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης και κάποια χημειοπροφυλακτικά για προστασία από μικρόβια» ξεκίνησε την περιγραφή της περιπέτειάς του ο κ. Κέλλας.

«Στις 20 του μήνα επιδεινώθηκε δραματικά η κατάσταση με δραματική ακτινολογική εικόνα και αύξηση των δεικτών λοιμώξεων. Οι λοιμωξιολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε συνεννόηση με τον κ. Τσιόδρα διέγνωσαν αυτοάνωση πνευμονία και προχώρησαν σε ενδοφλέβια αγωγή» πρόσθεσε.

Όπως εξομολογείται «πήγαινα κατευθείαν για εισαγωγή στη ΜΕΘ. Με τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος υπήρξε βελτίωση από την επόμενη ημέρα με πτώση των δεικτών και του πυρετού».

Με έκδηλη τη συγκίνηση στη φωνή του ο βουλευτής της ΝΔ ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ασχολήθηκαν με την περίπτωσή τους. «Διέκρινα στα πρόσωπά τους την αγωνία να πάνε καλά όλα τα περιστατικά και ήταν έκδηλη η χαρά με το εξιτήριο. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να ευχαριστήσω για τον τεράστιο αγώνα που δίνουν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία. Πρέπει να τους στηρίξουμε».

Όπως είπε ο κ. Κέλλας, ο οποίος πλέον έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο «οι επικίνδυνες ημέρες είναι από την 5η μέχρι την 8η και σε μένα συνέβη στην 7η ημέρα. Η έναρξη ήταν στις 12 Μαρτίου. Μέχρι τις 15 ήμουν στο σπίτι και στις 20 συνέβη η επιδείνωση. Επί 5 ημέρες ήταν 39 πυρετός ανά 4-5 ώρες. Ήταν κάτι εξαντλητικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν αξίζει κανείς να υποστεί κανείς αυτή τη μάχη. Δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να μείνουμε σπίτι για να μην υποστούν περισσότεροι την ταλαιπωρία αυτή. Ο εχθρός είναι ύπουλος, απειλητικός και χτυπά όλες τις ηλικίες όλα τα άλλα είναι αστεία. Πάσχα είχαμε, έχουμε και θα έχουμε» κατέληξε ο κ. Κέλλας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.