ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Οι πρώτες κινήσεις του Σ.Κασσελάκη: Να ελέγξει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να ανασυντάξει το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Καίριο ρόλο θα παίξει ο Π.Πολάκης ως «υπερσυντονιστής»

Οι πρώτες κινήσεις του Σ.Κασσελάκη: Να ελέγξει την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να ανασυντάξει το κόμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στην άμεση εφαρμογή του σχεδίου του για να ελέγξει το κόμμα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και να το οδηγήσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η μακρά συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή λειτούργησε ως πυροκροτητής για τον κ. Κασσελάκη ο οποίος μετά τη συνάντηση βγήκε ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος.

Οι δηλώσεις του στις κάμερες ήταν σαφώς πιο μετρημένες και πιο ουσιαστικές.

Το γεγονός ότι δεν θα είναι στη Βουλή φαίνεται να απασχολεί έντονα τον Σ.Κασσελάκη και με δεδομένο ότι στην ΚΟ υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη που συσπειρώθηκε γύρω από την αντίπαλό του στην κούρσα διαδοχής και αριθμεί 18 βουλευτές από τους 47, αποτελεί ικανή συνθήκη ώστε να τοποθετήσει στη Βουλή έναν από τους πιο έμπιστούς του συνεργάτες σε ρόλο πανόπτη.

Ο Παύλος Πολάκης μπορεί να μην είναι τελικά ο νέος πρόεδρος της ΚΟ δεν θα είναι μείνει όμως και αναξιοποίητος όπως αρχικά διαφάνηκε αλλά θα έχει και ρόλο με αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ο νέος υπερσυντονιστής όλων των επιτροπών κοινοβουλευτικού ελέγχου του κόμματος. Πρακτικά από τα χέρια του θα περνά όλη σχεδόν η κοινοβουλευτική δραστηριότητα των βουλευτών.

Τον ασφυκτικό έλεγχο της ΚΟ θα συμπληρώσουν ο Γιώργος Τσίπρας που ανάλαβε διευθυντής του κόμματος στη Βουλή και θα είναι το δεύτερο φίλτρο σε όποια πρωτοβουλία λαμβάνεται στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα ενώ το στενό μαρκάρισμα στην Έφη Αχτσιόγλου και τους βουλευτές που περιστοιχίζονται γύρο της θα συμπληρώσει όπως όλα δείχνουν η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνοντας τη θέση της γραμματέως της ΚΟ.

Από την εσωκομματική αντιπολίτευση εμφανίζονται και πάλι επισπεύδοντες των κομματικών διαδικασιών που εκκρεμούν με βάση το καταστατικό για σύγκληση των οργάνων του κόμματος ώστε το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Συνέδριο.

Γιατί είναι φανερό ότι όσο περνά ο χρόνος χωρίς να προχωρούν οι διαδικασίες μεγαλώνουν και οι ανησυχίες για περισσότερη αυτονόμηση του Σ.Κασσελάκη.

Πολλοί πάντως θέτουν ήδη ως ορόσημο των όποιων διασπάσεων τη διεξαγωγή του Συνεδρίου οπου από την πλευρά της νέας εσωκομματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τεθεί και ζήτημα αλλαγής του καταστατικού, ζήτημα που αποτελεί casus belli για τους υποστηρικτές της διεύρυνσης όπως είναι ο Νίκος Παππάς.

Μετά και την ενημέρωση που θα έχει από τον πρόεδρο της ΚΟ Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή, ο οποίος δείχνει αμετακίνητος, ο Σ.Κασσελάκης θα βάλει μπροστά την ατζέντα του που περιλαμβάνει τα ζητήματα των ευάλωτων ομάδων και πληθυσμών της χώρας μέχρι την επιστροφή του στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και φυσικά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για τις οποίες φιλοδοξεί να ανατάξει και εκεί τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι τις κάλπες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.