ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΣΟΚ: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη νέα κούρσα στις τιμές των καυσίμων»

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις λιανικές τιμές να αυξάνονται κατά 50%, όταν το 56,37% της τιμής αποτελεί δημόσιο έσοδο»

ΠΑΣΟΚ: «Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη νέα κούρσα στις τιμές των καυσίμων»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, Γιώργος Νικητιάδης ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

«Σύμφωνα με το παρατηρητήριο καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης, χθες 2 Αυγούστου 2023, πλησίασε τα δύο ευρώ το λίτρο και συγκεκριμένα €1,959/λίτρο, ενώ στα νησιά έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις και τα €2,229/λίτρο!», αναφέρει αρχικά σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει: «Επισημαίνουμε ότι οι διεθνείς τιμές για το μπρεντ, παρά τις αυξήσεις των τελευταίων ημερών, βρίσκονται στα 84,61 δολάρια το βαρέλι, όσο δηλαδή ήταν λίγες μέρες πριν την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις αρχές Φεβρουαρίου του 2022.

Βεβαίως, η εξέλιξη στην τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα ακολουθεί το μπρεντ όταν ανεβαίνει, αλλά συνεχίζει να αυξάνεται για αρκετό διάστημα και όταν πέφτει!

Σημειώνεται ότι η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης ήταν λίγο πάνω από το €1,70/λίτρο κατά την έναρξη του πολέμου.

Έκτοτε, η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής τις λιανικές τιμές να αυξάνονται τουλάχιστον κατά 25% και έως 50%, όταν το 56,37% της τιμής αποτελεί δημόσιο έσοδο (φόροι, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις)».

Ο Γιώργος Νικητιάδης καταλήγει στη δήλωσή του: «Καλούμε την κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αντί να ακολουθεί πολιτική κουπονιών (την οποία κατήγγειλε διαχρονικά ως αντιπολίτευση) και να επικαλείται συνεχώς τον εισαγόμενο πληθωρισμό, «εξάγοντας» τις ευθύνες της, να λάβει άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των καταναλωτών, ειδικά ενόψει της μεγάλης εξόδου για τις θερινές διακοπές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σταματήσει να αρνείται τη μείωση για συγκεκριμένο τουλάχιστον χρονικό διάστημα του ειδικού φόρου κατανάλωσης, φόρο που μείωσαν ήδη αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και να επιμείνει στους ελέγχους στην αγορά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.