Με αφορμή την κατσίκα που έκατσε πάνω σε ξαπλώστρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 355 νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα και ο Γκίκας Μαγιορκίνης έγραψε εκ νέου χλευαστικά σχόλια για την υποπαραλλαγές της Όμικρον, όπου ανακάτεψε ακόμα και τις κατσίκες που ανεβαίνουν στις ξαπλώστρες προκειμένου να πείσει τους πολίτες ότι τον χειμώνα θα εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή με την ονομασία… «Μπε».

Άκρως προσβλητικός τώρα θεωρεί ακόμα και τις κατσίκες ως «εργαστήρια υποπαραλλαγών».

«Η δεύτερη (λιγότερο πιθανή) θεωρία για την δημιουργία των Παραλλαγών – Υποπαραλλαγών COVID-19 είναι αυτή της μόλυνσης ζώων και της επαναμετάδοσης στους ανθρώπους.
Δεν την θεωρούσα και πολύ πιθανή για πολλούς λόγους, αλλά η φωτογραφία που έγινε viral τις τελευταίες ημέρες με έπεισε, ενώ κλείνει οριστικά ότι για το επόμενο χειμερινό κύμα θα φταίνε τα “μπάνια του λαού”.
Όταν έχεις τα κατσίκια αμολυτά μέσα στις παραλίες και αράζουνε στις ίδιες ξαπλώστρες με τους τουρίστες λογικό και επόμενο να σου σκάσει η επόμενη υποπαραλλαγή.
Με αυτά τα δεδομένα προβλέπω ότι η επόμενη υποπαραλλαγή της Όμικρον θα έχει τον κωδικό Μπε!»

To κλίμα είναι βαρύ πλέον για τον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη και κάποιες αναρτήσεις του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν άσχημες αντιδράσεις.

Πάντως το κορυφαίο ήταν το «είστε σίγουρα επιστήμονας;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!