Επιμένει ο Δ. Βίτσας: «Με ποιο δικαίωμα κάνει δηλώσεις ο Μηταράκης ότι θα κόψει τα επιδόματα»

Επιμένει ο Δ. Βίτσας: «Με ποιο δικαίωμα κάνει δηλώσεις ο Μηταράκης ότι θα κόψει τα επιδόματα»

Συνεχίζουν να λένε τα δικά τους στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την φορά ο Δημήτρης Βίτσας εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για την απόφαση να «κοπεί» το επίδομα, όσον έχουν άσυλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του, ο πρώην υπουργός αναφέρει: «Αν γίνεις υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, οφείλεις να μελετήσεις την σύμβαση της Γενεύης, το πρωτόκολλο της Ν. Υόρκης, τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο. Ετσι, για να μάθεις που κινείσαι. Αν ούτε αυτό σε νοιάζει οφείλεις να ξέρεις τον προϋπολογισμό και τα δικαιώματα του Υπουργείου σου. Έστω και έτσι θα ανακάλυπτες ότι δεν δίνεις κανένα επίδομα. Τα επιδόματα τα παρέχει ο ΟΗΕ και η ΕΕ κύρια μέσω της Ύπατης Αρμοστείας κλπ. Όταν παρέλθει ο χρόνος ενίσχυσης όσοι έχουν άσυλο, άρα διαμένουν πλήρως νόμιμα, έχουν τα ίδια δικαιώματα με κάθε πολίτη στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική πρόνοια, άρα και τα κοινωνικά επιδόματα, αλλά και αυτά δεν έχουν να κάνουν με το υπουργείο σου αλλά με το υπουργείο εργασίας. Άρα με ποιο δικαίωμα κάνεις δηλώσεις ότι θα κόψεις και θα ράψεις; Μήπως θέλεις να μείνεις ως ο υπουργός ασύλου που εχθρεύεται αυτούς που έχουν δικαιωματικά άσυλο; Ας συνεννοηθούμε πριν παρεξηγηθούμε άσχημα. Με την πρόσφατη τροπολογία μπορεί άνθρωποι να οδηγηθούν σε διαμονή σε πλατείες, με τις σημερινές δηλώσεις και στη λιμοκτονία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.