ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ο Σ.Τσιόδρας και… διπλωμάτης: Επιτέθηκε έμμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ – Συμφωνεί η κυβέρνηση;

Ο Σ.Τσιόδρας και… διπλωμάτης: Επιτέθηκε έμμεσα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ – Συμφωνεί η κυβέρνηση;

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι είναι πολυτάλαντος και μετά τις συμβουλές ψυχολογικής φύσεως προς τους Ελληνες, πήρε θέση και στην διαμάχη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ΠΟΥ καθώς επιτέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο χαρακτηρίζοντας ως «θεωρίες συνωμοσίας» τις θέσεις κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκρυψη στοιχείων από τον ΠΟΥ και την προέλευση του ιού από κάποιο εργαστήριο της Γουχάν, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας πήρε θέση, υποστηρίζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν προήλθε από εργαστηριακά πειράματα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «θεωρίες συνωμοσίας» αντίστοιχες απόψεις και τόνισε ότι την ίδια άποψη έχει και ο… Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

Βέβαια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πριν λίγο καιρό υποστήριζε πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και προέτρεπε τις ΗΠΑ να ανοίξουν τα σύνορά τους με την Κινά, ενώ ο επικεφαλής του δεν είναι καν γιατρός.

Ενώ και σε άλλα σημεία της πανδημίας οι θέσεις του ήταν το λιγότερο «άστοχες».

«Νομίζω η παγκόσμια κοινότητα και τα μελή της επιτροπής συμφωνούν, έουμε μάλιστα δημοσιεύει και εργασία, πως δεν πρόκειται για κάποιο ιό που προέκυψε από κάποιο εργαστηριακό πείραμα» είπε ο λοιμωξιολόγος

«Το πιο πιθανό να προέκυψε από νυχτερίδες και να πέρασε στον άνθρωπο αλλά εξετάζεται ακόμα πώς έγινε αυτό, το πιο πιθανό είναι να έγινε μέσω ενός… μυρμηγκοφάγου,», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

«Άρα δεν συμμεριζόμαστε μία θεωρία συνωμοσίας, ούτε ο ΠΟΥ συμμερίζεται μία θεωρία συνωμοσίας και μάλιστα έχει στείλει και ειδική αποστολή στην Κίνα και θεωρώ ότι με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζεται μία τέτοια θεωρία»

Σαν επιστήμονας ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αλλά σαν εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας και άρα σαν εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει κανένα δικαίωμα να πάρει την πρωτοβουλία και να κρίνει τα λεγόμενα του προέδρου των ΗΠΑ, παίρνοντας θέση στη διαμάχη του με τον ΠΟΥ.

Άλλωστε ο Ντόναλντ Τραμπ δεν τα βγάζει από το κεφάλι του, έχει κι αυτός συμβούλους εξίσου ικανούς με τον κ.Τσιόδρα οι οποίοι προφανώς έχουν την αντίθετη άποψη.

Το ερώτημα είναι αν συμφωνεί η κυβέρνηση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της, διότι πλέον ξεφεύγει από τα όρια της υγείας και περνάει στην διπλωματία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον το τι προήλθε από εργαστήριο δεν σημαίνει πως ο ιός είναι τεχνητός μπορεί κάλλιστα να μεταδόθηκε από κακές επιχειρησιακές πρακτικές των Κινέζων, για τις οποίες Αμερικάνοι αλλά και Κινέζοι ερευνητές προειδοποιούσαν εδώ και χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.