ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης του «δεν συνομιλούμε με την Τουρκία λόγω Oruc Reis» και άλλες όμορφες ιστορίες…

Το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης του «δεν συνομιλούμε με την Τουρκία λόγω Oruc Reis» και άλλες όμορφες ιστορίες…

Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: Η κυβέρνηση λέει πως δεν συνομιλεί με την Τουρκία κάτι που όμως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται από τα μέσα Ιουλίου με την περίφημη μυστική συνάντηση του Βερολίνου.

Αυτό που απασχολούσε το ΝΑΤΟ δεν ήταν αν η Ελλάδα θα προσέλθει στον διάλογο γιατί ήδη το κάνει, αλλά να αποβάλλει από πάνω του και από την ΕΕ τον «βραχνά» να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Αν ήταν η Βενεζουέλα ή η Ρωσία, οι κυρώσεις θα είχαν υπογραφεί από… πέρσι.

Η κίνηση του ΝΑΤΟ να φέρει προ τετελεσμένων την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, με τα «περί συμφωνίας» της Αθήνας να προσέλθει σε διάλογο με την Άγκυρα «άνευ όρων» για όλα τα ζητήματα (Που αφορούν μόνο ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, η Τουρκία δεν έχει τίποτε να χάσει) πέτυχε τον στόχο της αφού κατάφερε να παρουσιάσει την Ελλάδα ως «αδιάλλακτη» και έτσι διαλύθηκε το αφήγημα της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα κέρδιζε από την ΕΕ την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του ο Τσαβούσογλου, είπε ότι η Τουρκία δεν εκπλήσσεται από την στάση της Ελλάδας και μάλιστα είπε ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν λέει ψέματα.

«Ψέματα λέει η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι μόνο η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου και αναφερόμενος στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Ερντογάν με τον Μητσοτάκη είπε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος επισήμανε στον κ. Μητσοτάκη ότι μόνο με διάλογο θα λυθούν τα προβλήματα ανάμεσα στις δυο χώρες.

«Μπορούμε», είπε ο Τσαβούσογλου, «να συναντηθούμε σε ένα ουδέτερο μέρος όπως η Γενεύη και να συζητήσουμε χωρίς προαπαιτούμενα». Ο Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ έκανε αυτή την πρόταση στον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια ,ο οποίος την αρνήθηκε.

«Οι Έλληνες ξέρουν ότι έχουν άδικο και το ξέρουν και πολλοί Ευρωπαίοι. Μιλάμε για το Καστελόριζο που είναι μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και μιλάνε για υφαλοκρηπίδα, ενώ ξέρουν ότι έχουν άδικο», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στη Γαλλία κάνοντας λόγο για υστερία του Μακρόν όταν ηττήθηκε ο Χάφταρ. «Δεν ήξερε τι να κάνει», είπε και πρόσθεσε: «Και μετά στην Ανατολική Μεσόγειο μας κατηγόρησε ότι παρενοχλούσαμε τα πλοία τους. Και αν δεν προσκομίσουν στοιχεία θα είναι ντροπιαστικό γι’ αυτούς και μετά η Γαλλία θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία. Νομίζουν επίσης ότι ο Λίβανος είναι δικό τους τσιφλίκι».

Είμαστε ήδη σε συνομιλίες όπως αποδείχθηκε με τις μυστικές συνομιλίες στο Βερολίνο οπότε ο Μ.Τσαβούσογλου δεν λέει ψέματα.

Η «απαίτηση» της κυβέρνησης να φύγει το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, έχει τόση σημασία όση σημασία είχε το γεγονός ότι διαβεβάιωναν ότι το Oruc Reis δεν κάνει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα μέχρι που βγήκε ο ναύαρχος ΣΕΑ Α.Διακόπουλος και «έσβησαν τα φώτα».

Το πρόβλημα είναι ότι διαπραγματεύονται για την ελληνική περιουσία. Δεν διαπραγματεύονται για την αυτονομία Ίμβρου καιΤένεδου και για τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία που τα παραβιάζουν κάνοντας τζαμί την Αγία Σοφία και παρεμβαίνοντας ωμά στην Θράκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βασική απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης πρέπει να είναι η απόδοση της αυτονομίας σε Ίμβρο και Τένεδο και η απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο κάτι που μπορεί η Ελλάδα να το απαιτήσει ως εγγυήτρια δύναμη βάσει της Συνθήκης της Ζυρίχης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.