Μυτιλήνη: Εισέρχονται στο πεδίο βολής οι πρώτοι αλλοδαποί – Οι προϋποθέσεις για την είσοδο

Μυτιλήνη: Εισέρχονται στο πεδίο βολής οι πρώτοι αλλοδαποί – Οι προϋποθέσεις για την είσοδο

To μεσημέρι του Σαββάτου (12/09) ξεκίνησε η διαδικασία εισόδου αιτούντων άσυλο στο πεδίο βολής της Λέσβου, που παραχωρήθηκε από την 98 ΑΔΤΕ.

Ο χώρος έκτασης 120 στρεμμάτων, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καρά Τεπέ και το χωριό Παναγιούδα, προετοιμάζεται από χθες για να μετακινηθούν εκεί οι παράνομοι μετανάστες μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Μέχρι τις 14.00 είχαν στηθεί περίπου 200 σκηνές, ενώ οι εργασίες προχωρούν. Μηχανήματα του στρατού στρώνουν το έδαφος για να είναι δυνατό να στηθούν σκηνές σε όλο το εύρος των 120 στρεμμάτων, ενώ έως τώρα η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ έχει αποστείλει 600 σκηνές συνολικά με πρόθεση να στείλει άλλες 1.400.

Στην είσοδο του πεδίου βολής, βρίσκεται σημείο καταγραφής, όπου όσοι πρόκειται να μείνουν μέσα στις σκηνές, αφήνουν τα στοιχεία τους και τους αριθμούς τηλεφώνου (αν έχουν). Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Viber ώστε να στέλνει ενημερώσεις για τους αιτούντες άσυλο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθουν στη δομή είναι η διενέργεια rapid test για την COVID 19, το οποίο γίνεται σε τέντες του ΕΟΔΥ ακριβώς μετά την είσοδο του πεδίου βολής. Όσοι βρεθούν θετικοί, θα απομονωθούν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, στην κλειστή δομή του Καρά Τεπέ που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο βολής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό που μένει να φανεί στη διάρκεια της σημερινής αλλά και των επόμενων ημερών, είναι το πόσοι και πώς θα πειστούν να μεταφερθούν στον χώρο όπου έχουν στηθεί οι σκηνές. Μέχρι αυτήν την ώρα πάντως, έχουν μπει οικειοθελώς, από τους χιλιάδες που κοιμούνται για ημέρες στον δρόμο, περίπου 50 αιτούντες άσυλο και συγκεκριμένα πρόκειται για οικογένειες με μικρά παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.