Ψεύτες και κλέφτες...

Αυτός είναι ο πίνακας του Ρενουάρ που πωλείται σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια (φώτο)

Η εκτιμώμενη τιμή του έργου που απεικονίζει τη Nini Lopez, κυμαίνεται από 25 έως 35 εκατ. δολάρια!

Αυτός είναι ο πίνακας του Ρενουάρ που πωλείται σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια (φώτο)

Ο πίνακας του Πιερ-Ωγκύστ Ρενουάρ «La femme aux lilas» θα διατεθεί προς πώληση σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια, με εκτιμώμενη τιμή από 25 έως 35 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο που θα παρουσιαστεί στη δημοπρασία έργων τέχνης του 20ου αιώνα του οίκου Christie’s στις 18 Μαΐου, απεικονίζει τη Nini Lopez, μια νεαρή Παριζιάνα ηθοποιό, μία γυναίκα με χρυσαφί μαλλιά, λευκό χλωμό δέρμα και κατακόκκινα μάγουλα που κοιτάζει στο βάθος, καθώς κρατάει ένα μπουκέτο από λευκά και ροζ λουλούδια. May be art of text

Το έργο τέχνης από το 1929 ανήκει στους Γουίτνεϊ – Πέισον, ιστορική αμερικανική οικογένεια την οποία ο Μαξ Κάρτερ, παγκόσμιος πρόεδρος τέχνης του 20ου και 21ου αιώνα του οίκου Christie’s, περιέγραψε στη New York Post ως «μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη, αμερικανική οικογένεια συλλεκτών κατά τον 20ο αιώνα».

Ο πίνακας του Ρενουάρ αγοράστηκε για 100.000 δολάρια το 1929 από την Τζόαν Γουίτνεϊ Πέισον και τον σύζυγό της, Τσαρλς Πέισον.

Το έργο ήταν ένα από τα πρώτα που αγόρασε η Γουίτνεϊ Πέισον, καθώς στη συνέχεια δημιούργησε μια από τις πιο ιστορικές συλλογές ιμπρεσιονιστικής και μετα-ιμπρεσιονιστικής τέχνης, ενώ ίδρυσε και την ομάδα μπέιζμπολ New York Mets.

Η συλλογή της είναι πλέον μόνιμα δανεισμένη στο Μουσείο Τέχνης του Πόρτλαντ στο Μέιν.

Το έργο περιλαμβάνεται στη συλλογή της Λορίντα Πέισον ντε Ρουλέ, κόρης της Τζόαν και του Τσαρλς Πέισον.

«Το δώρο του Ρενουάρ στην ιστορία της τέχνης ήταν το ιμπρεσιονιστικό πορτρέτο και το «La femme aux lilas» συγκαταλέγεται στα αναμφισβήτητα αριστουργήματά του. Αποκτήθηκε από την Τζόαν Γουίτνεϊ Πέισον και τον Τσαρλς Πέισον στην αρχή του θρυλικού συλλεκτικού τους ταξιδιού τον Δεκέμβριο του 1929 και έκτοτε παρέμεινε στην οικογένεια» αναφέρει ο Μαξ Κάρτερ, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του οίκου δημοπρασιών.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.