ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Έρχεται ο σχολικός «σερίφης»-σύμβουλος: Η φαεινή κυβερνητική ιδέα για να κάνει άλλος την δουλειά της…

Έρχεται ο σχολικός «σερίφης»-σύμβουλος: Η φαεινή κυβερνητική ιδέα για να κάνει άλλος την δουλειά της…

Eπτακόσια και πλέον είναι τα σχολεία τα οποία τελούν υπό κατάληψη και βρίσκονται σε πάνω από τριανταπέντε πόλεις σε όλη την χώρα.

Προφανώς στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ότι οι μαθητές δεν αντιδρούν από καπρίτσιο αλλά επειδή θέλουν να ζήσουν μια ζωή χωρίς καταπιέσεις ειδικά στα χρόνια της νιότης τους.

Την διευθέτηση κρίσεων, όπως οι καταλήψεις που υπάρχουν αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες σχολεία, αλλά και τη πρόληψη ακραίων συμπεριφορών στη σχολική κοινότητα θα κληθούν ν΄ αντιμετωπίσουν σύντομα οι Σύμβουλοι Σχολικής Ζωής.

Ηδη δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση για τον νέο θεσμό η οποία καθορίζει το καθηκοντολόγιο, το έργο και τα προσόντα επιλογής του Συμβούλου και έτσι τώρα τα σχολεία όλης της χώρας θα πρέπει να ορίσουν τον εκπαιδευτικό, ο οποίος θα αναλάβει αυτό το δύσκολο ρόλο.

Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός σε κάθε σχολείο θα παίρνει τον «μουντζούρη» και θα αναλαμβάνει να καθαρίζει την «μπουγάδα» για τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες της κάθε κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πως θα εμποδίζει τις καταλήψεις έγκαιρα ο σχολικός σύμβουλος; Μήπως θα του δώσουν και το αστέρι του «σχολικού σερίφη»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.