ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά την αποτυχία των μέτρων η κυβέρνηση αλλάζει κατεύθυνση: Τα μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης!

Μετά την αποτυχία των μέτρων η κυβέρνηση αλλάζει κατεύθυνση: Τα μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης!

Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» καθώς τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το εθνικό lockdown φαίνεται να έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει ρότα.

Από την μία ούτε τα κρούσματα πέφτουν, χαρακτηριστική είναι και η παραδοχή των Ν.Χαρδαλιά, Β.Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενώ από την άλλη τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά με την οικονομία να βυθίζεται διαρκώς σε μεγαλύτερη ύφεση.

Την ίδια ώρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη συζήτηση για το πότε θα αρθεί τελικά αυτό το lockdown, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα «άνοιγε» ξανά η οικονομία.

Κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο αν πάρουμε υπόψιν μας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπό αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση φαίνεται πως αλλάζει ρότα, καθώς πλέον δεν θα ανακοινώνει από πριν τις ημερομηνίες, αλλά θα πηγαίνει με βάση τα δεδομένα που θα έχει εκείνη τη στιγμή (ή όπως λέει η αντιπολίτευση “βλέποντας και κάνοντας”).

Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη την Παρασκευή με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους Κικίλια και Χαρδαλιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία κατά την τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των ΥΠΕ το μεσημέρι, όταν και ανακοίνωσε πως όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ της χώρας θα γίνουν αορίστου χρόνου.

Από βδομάδα εξαγγελίες για τα μέτρα κορωνοϊού

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τον τρόπο που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.