ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Γεωργιάδης για Τέμπη: «Όταν είσαι γονέας που έχεις χάσει το παιδί σου ό,τι και να πεις έχεις δίκιο»

Ο ίδιος πριν 4 μήνες έλεγε «οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα Τέμπη»

Α.Γεωργιάδης για Τέμπη: «Όταν είσαι γονέας που έχεις χάσει το παιδί σου ό,τι και να πεις έχεις δίκιο»

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το έγκλημα στα Τέμπη, δήλωσε ότι «όταν είσαι ένας γονέας που έχεις χάσει το παιδί σου τι να σου πει τώρα ο Γεωργιάδης. Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο».

Πριν από λίγους μήνες όμως, όπως είχαμε αναφέρει στο pronews.gr, ο τότε υπουργός Εργασίας Α.Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την αντιπολίτευση και τις κινήσεις της στη διερεύνηση και απόδοση πολιτικών ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών και το σκάνδαλο των υποκλοπών είπε με αυτάρεσκο ύφος: «αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Έλληνες ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.  Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας άμα τους ρωτήσουμε ενδιαφέρονται για την Εξεταστική ή την Προκαταρκτική επιτροπή για τα Τέμπη;»

Επειδή όμως όπως κατάλαβε ασχολούνται πολλές χιλιάδες εκ των συμπολιτών μας γιατί έχουν καταλάβει πως λόγο τύχης δεν έτυχε να βρίσκονται και οι ίδιοι στο φονικό τρένο της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, σήμρα είπε να «θυμηθεί» ότι υπάρχουν και γονείς που ζητούν δικαίωση για τα παιδιά τους.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια ημέρα φοβερού πένθους την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γονέας που δεν αισθάνεται φρίκη, σκεπτόμενος ότι όλων μας τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι μέσα σε αυτό το τρένο. Επειδή πολλοί μου έχουν γράψει στο Twitter “να μπει το δικό σου το παιδί” και διάφορα τέτοια.

Υπάρχει μία τοξικότητα στα social media. Το δικό μου το παιδί είχε πάρει αυτό το τρένο ένα χρόνο πριν. Έτυχε να μην πάρει το τρένο αυτή τη χρονιά, γιατί διάβαζε να δώσει εξετάσεις. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σε αυτό το τρένο. Δεν ξέρω τι μπορείς να πεις στους γονείς αυτούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση έλαβε όλα τα μέτρα που μπορούσε ανθρωπίνως να λάβει μετά από το τραγικό δυστύχημα»

Απαντώντας στις κατηγορίες περί καθυστερήσεων των ερευνών, αλλά και τις ελλείψεις ασφαλείας που υπάρχουν σήμερα στον σιδηρόδρομο, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

«Το εάν είναι ασφαλής το ξέρουν οι αρμόδιοι. Για να υπογράφουν να φεύγουν τα τρένα ξέρουν ότι είναι ασφαλή.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη που θα έβαζε υπογραφή να ξεκινήσει ένα μέσο μεταφοράς, ξέροντας ότι δεν είναι ασφαλές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δεν είναι κανείς δολοφόνος, ούτε τρελός να κάνει κάτι τέτοιο».

«Η κυβέρνηση έλαβε όλα τα μέτρα που μπορούσε ανθρωπίνως να λάβει μετά από το τραγικό δυστύχημα. Ως προς την καθυστέρηση, όταν είσαι ένας γονέας που έχεις χάσει το παιδί σου τι να σου πει τώρα ο Γεωργιάδης. Ό,τι και να πεις έχεις δίκιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα, η ελληνική Δικαιοσύνη για την διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για το δυστύχημα στα Τέμπη έχει κινηθεί με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Θα σας υπενθυμίσω ότι αυτή την περίοδο, αυτούς τους μήνες δικάζεται ακόμη το Μάτι, που είναι, επίσης, μια τεράστια τραγωδία που έγινε πέντε χρόνια πριν», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.