ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ακάρ: «Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο» – Το τουρκικό «ευχαριστώ» στον αποχαιρετισμό του πρέσβη από τον Κ.Μητσοτάκη

Μετά το νέο «casus belli» του Τσαβούσογλου - Επιμένει να διατηρεί ψηλά τους τόνους η Τουρκία

Ακάρ: «Λάθος οι υπολογισμοί της Ελλάδας για το Καστελόριζο» – Το τουρκικό «ευχαριστώ» στον αποχαιρετισμό του πρέσβη από τον Κ.Μητσοτάκη

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Χουλουσί Ακάρ, έκανε εναέριες επιθεωρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τον Διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας στρατηγό Atilla Gülan όπως ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, προχωρώντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Με αυτή την δήλωση η τουρκική πλευρά αποφάσισε να “ευχαριστήσει” τον Κ.Μητσοτάκη για την επιλογή του για προσωπικό αποχαιρετισμό του Τούρκου πρέσβη στο Μαξίμου όταν μόλις μία ημέρα πριν με αξύριστο look από τα ελληνικά F-16 στην Κρήτη ανέβαζε φωτογραφίες “ετοιμοπόλεμου” και “σκληρού” πρωθυπουργού.

Έτσι τουρκικά ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ θέτουν ως αιτία πολέμου την επέκταση στα 12 ν.μ. ακόμα και στην Κρήτη με την ελληνική πλευρά να μην αναφέρει πότε θα ασκήσει το δικαίωμα της επέκτασης των 12 ναυτικών μιλίων αλλά απλά να διατείνεται ότι είναι δικό της δικαίωμα.

“Η πολιτική της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη. Βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, την αυτοάμυνα, τα δικαιώματα μας και αυτά των αδερφών Κυπρίων. Εξοπλίζουν τα νησιά, παραβιάζοντας τις διεθνείς συμφωνίες. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο μέχρι σήμερα, ούτε και θα επιτρέψουμε”, είπε.

Και αναφερόμενος στο Καστελόριζο, τόνισε ότι “δεν μπορεί να έχει 40.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας” και πως “οι υπολογισμοί είναι λάθος”.

Με αυτόν τον τρόπο ο Ακάρ πήρε την σκυτάλη από τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος την Πέμπτη επανέλαβε τη ρητορική της Άγκυρας με τις πολεμικές απειλές.

«Όχι 12 μίλια, ούτε ένα», ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο Τούρκος ΥΠΕΞ λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπαίνει σε «περιπέτειες» γιατί «το τέλος θα είναι πολύ κακό».

Και με αυτές τις δηλώσεις πραγματικά απορούμε ποια ήταν η ανάγκη να «αποχαιρετίσει» ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός, στο μέγαρο Μαξίμου, το πρωί της Παρασκευής (30/12), τον απερχόμενο πρέσβη της Τουρκίας στην Αθήνα, Μπουράκ Οζιουργκεργκίν (Burak Özügergin); Διότι όλα βαίνουν πρίμα στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις;

Η χειρονομία Μητσοτάκη ήταν ολότελα εκτός τόπου και χρόνου. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε έχει αποχαιρετήσει απερχόμενο Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

Κατά τη συνάντηση, την οποία ανακοίνωσε η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, παραθέτοντας στο twitter και σχετική φωτογραφία, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο Τούρκο πρέσβη για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας του για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

Μόνο άνω των 11.000 παραβιάσεων για το 2022 τα αποτελέσματα των προσπαθειών του Τούρκου πρέσβη για βελτίωση των σχέσεων!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.