ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των θυμάτων της σφαγής των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη (φώτο-βίντεο)

Σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων το βράδυ

Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των θυμάτων της σφαγής των Τεμπών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη (φώτο-βίντεο)

Φοιτητές που πραγματοποιούν διαδήλωση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια το μεσημέρι της Πέμπτης (29/2), πήραν κόκκινη μπογιά και ξαναέγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων της μαζικής σφαγής των Τεμπών, που γράφτηκαν χθες, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα, αλλά σβήστηκαν από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, το βράδυ.

Λίγες ώρες μετά τη νυχτερινή παρέμβαση συνεργείου καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, το οποίο «εξαφάνισε» τα ονόματα των 57 θυμάτων από το έγκλημα των Τεμπών που είχαν γράψει διαδηλωτές μπροστά στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη κατά το χθεσινό συλλαλητήριο, φοιτητές επέστρεψαν σήμερα για να τα επαναφέρουν.

«Είναι απαράδεκτο. Δεν έχουμε σταματήσει να ανατριχιάζουμε. Βλέπουμε τα υπολείμματα της μπογιάς και είναι λες και βλέπεις αίμα. Είναι ανατριχιαστικό. Δεν καταλαβαίνω τι νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν.

Δηλαδή, σβήνοντας αυτά τα ονόματα, νομίζουν ότι θα μπορούν να σβήσουν την ανάμνηση, τον πόνο των οικογενειών; Δηλαδή είναι πραγματικά απαράδεκτο.

Έπρεπε τα ονόματα αυτά να μείνουν εδώ γραμμένα μέχρι να γίνει κάτι που θα δικαιώσει αυτές τις οικογένειες που καθημερινά περνούν έναν Γολγοθά», ανέφερε χαρακτηριστικά μία φοιτήτρια που βρέθηκε στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, έβγαλε αργοπορημένα μια ανακοίνωση μέσω Facebook και αναφέρθηκε στην ντροπή των υπαλλήλων του δήμου Αθηναίων που έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων του εγκλήματος στα Τέμπη που έγραψαν νέοι μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

«Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή», έγραψε ο Χάρης Δούκας και συμπλήρωσε: «Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη».

Όπως σημειώνει ο κ. Δούκας «σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών. Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης», καταλήγει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Νωρίτερα, περαστικοί είχαν αφήσει λίγα μωβ και λευκά λουλούδια στον ίδιο χώρο. louloudia_vouli__3_ louloudia_vouli__2_

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.