ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Η συνάντηση Σ.Κασσελάκη-Ν.Ανδρουλάκη και η ατάκα για τον «πράσινο καναπέ»

«Είναι πιο άνετος από του Κ.Μητσοτάκη»

Η συνάντηση Σ.Κασσελάκη-Ν.Ανδρουλάκη και η ατάκα για τον «πράσινο καναπέ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη. 

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν με φόντο το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο επιχειρεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση, με τον καναπέ του Ανδρουλάκη να γίνεται αφορμή για να ανοίξει και να κλείσει η συζήτησή τους.

«Γεια σου Νίκο, πάλι σε καναπέ κάθομαι» σχολίασε ο Κασσελάκης όταν τον υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων έκανε λόγο για συγκάλυψη του σκανδάλου και προσωπικές επιθέσεις του πρωθυπουργού στον Χρήστο Ράμμο.

Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Κασσελάκης σχολίασε πάλι τον… καναπέ, λέγοντας:

«Ο καναπές σου είναι πιο άνετος από του Μητσοτάκη», με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να απαντάει όλο νόημα: «Επειδή είναι πράσινος».

Αναλυτικά ο διάλογος που κατέγραψαν οι κάμερες:

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Πάλι σε καναπέ κάθομαι….οι παλιοί καναπέδες της Βουλής».

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Συγχαρητήρια και από κοντά…»

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Ευχαριστώ πολύ!»

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Χαίρομαι πάρα πολύ για την συνάντηση γιατί έχουμε υποχρέωση να συζητάμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μεγάλα θέματα ιδιαίτερα τα θέματα της ακρίβειας που καλπάζει τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα εθνικά θέματα γιατί είμαστε σε μία κρίσιμη συγκυρία, χαίρομαι πάρα πολύ για την πρωτοβουλία αυτή γιατί πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας για να οικοδομούμε σε ένα πολιτικό πεδίο σχέσεις εμπιστοσύνης, και συναινέσεων όπου είναι δυνατόν…»

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Έτσι είναι, πάνω από όλα υπηρετούμε τον κόσμο και ο κόσμος θέλει λύσεις και οι λύσεις πρέπει να είναι προοδευτικές και αυτό είναι το πολύ μεγάλο βασικό ζήτημα και χτίζοντας πάνω σε αυτό το πιο προοδευτικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να λάμψει η αλήθεια στο θέμα των υποκλοπών».

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Είχατε πάει στις ανεξάρτητες αρχές».

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Είχα πάει».

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όπως ξέρεις από πέρυσι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια και με προσωπικό χαρακτήρα, εμείς προσπαθήσαμε και με θεσμικό τρόπο να αναδείξουμε, θλίβομαι πάρα πολύ που η κυβέρνηση έχει αυτή την στάση σε αυτές τις ανεξάρτητες αρχές, είναι ένας πυλώνας θεσμικών αρχών πολύ κρίσιμος για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Δυστυχώς η αγωνία του ΠΘ για να πετύχει την συγκάλυψη οδηγεί τη χώρα πέρα από το ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας των θεσμών και ήταν πάρα πολύ δυσάρεστο που από το βήμα της βουλής επιτέθηκε στον Ράμμο κάτι που έγινε πρώτη φορά από τον ίδιο τον πΘ….Εμείς από πέρυσι τον Ιούλιο με την νομική μας ομάδα κινηθήκαμε και στην ελλ δικαιοσύνη και στον ευρωπαικό κοινοβούλιο…η πλειοψηφία της κυβέρνησης μπλόκαρε την κλήση και άλλων προσώπων, εγώ πιστεύω με την θεσμική μας στάση και τον αγώνα μας θα καταφέρουμε στο τέλος να μην υπάρχει συγκάλυψη και οι υπεύθυνοινα πάνε στη δικαιοσύνη».

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «Και μόνο που υπάρχει αυτό το 3/5 της διάσκεψης των προέδρων που δεν σεβάστηκαν τώρα…δεν γνωρίζω κάποιο άλλο σύστημα στο οποίο το 3/5 πάει προς τα κάτω. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό και το περνάνε έτσι και να μην προσπαθούν να έχουν μία ευρύτερη συναίνεση, όπως προβλέπει και το σύνταγμα. Εμείς δεν ρωτηθήκαμε καθόλου.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Δεν υπήρξε κανένας δίαυλος επικοινωνίας παρόλου που τα 3/5 επι της ουσίας είναι για να υπάρχει μια συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων και μάλιστα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία αυτή διότι δεν έχουν συμπληρωθεί τα 3/5. Μπορεί να προσβληθεί και νομίζω όλα τα μέλη μπορούν να πάρουν πρωτοβουλία…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.